Amadeus

DE REBEL. ZIJN MUZIEK. ZIJN ONDERGANG.

AMADEUS vertelt het verhaal van Wolfgang Amadeus Mozart. Wanneer hij als jong onconventioneel kunstenaar aan het hof van de keizer verschijnt is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Antonio Salieri constateert tot zijn verbijstering dat de het geniale talent waar hij zelf zo naar verlangt door God aan Mozart is geschonken. Verteerd door een obsessieve jaloezie gaat Salieri de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk ook met zijn geloof in God.

De voorstelling, bekroond met meerdere Tony- en Olivier Awards, werd geschreven door Peter Shaffer en ging in 1979 in premi√®re in het Royal National Theatre in Londen. In 1984 won de verfilming door MiloŇ° Forman maar liefst acht Oscars.

Naast de negen castleden en het koor staan in deze muziektheaterproductie sopraan Lucie Chartin en een live orkest op het toneel in een indrukwekkend decor ontworpen door Bernhard Hammer (Soldaat van Oranje).

makers en spelers

De Theateralliantie in coproductie met Het Nationale Theater, i.s.m. Opera2day

regie: Theu Boermans

decorontwerp: Bernhard Hammer

tekst: Peter Shaffer

met: Mark Rietman, Sander Plukaard, Jaap Spijkers, Vincent Linthorst, Yela de Koning, Yamil Jones, Esther Scheldwacht, Teun Donders e.a.

dramaturgie: Karim Ameur

muzikale leiding: Hernan Schvartzman

arrangementen: Daniel Hamburger

waar en wanneer

Deze voorstelling wordt najaar 2019 verwacht met audiodescriptie.

Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie over data en theaters.

Amadeus