Fiddler on the Roof

18 + 22 april 2018 in Theater Orpheus in Apeldoorn

Sommige musicals verliezen hun glans nooit. Fiddler on the Roof is er zo eentje; eerder in de Nederlandse theaters te zien als Anatevka (1966, 1998 en 2008). In de meest actuele versie is de hoofdrol voor Thomas Acda. Hij verstaat de kunst om Tevye indrukkend, eigentijds en persoonlijk neer te zetten.

Thomas Acda en de grote cast nemen je op innemende en geestige wijze mee in deze meeslepende musical. Fiddler on the Roof, beloond met unaniem lovende recensies, is een voorstelling die zowel entertaint in grootsheid, als ontroert in intimiteit. Met het bekende ‘If I Were A Rich Man’ en vele andere muzikale evergreens is het een musical over de betekenis van familie en onvoorwaardelijke liefde in een veranderende wereld, waarin wij met onze tradities overeind proberen te blijven.

Thomas Acda over zijn rol: “Fiddler is een voorstelling over een groot thema, gebracht met veel humor en een bepaalde lichtheid. Wanneer het gaat om echt grote dilemma’s en groot verdriet, dan maak je je beste grappen, dan maak je de mooiste liedjes.”

website: www.fiddlerthemusical.nl

cast en creatives

Thomas Acda als Tevye

cast: Judith Linssen, Eva van Gessel, Hanna van Vliet, Sarah Janneh, Doris Baaten, Tjebbo Gerritsma, Tomer Pawlicki, Jacob de Groot, Calvin Kromheer, Ruger de Bekker, Ad van Kempen, Jan Elbertse, Yardeen Roos, Laura Schoots, Judith Schrijver, Anne Hofman, Sven Blom, Danny Houtkooper, Gino Taytelbaum, Jason Winter

regie: Ruut Weissman
vertaling: Rob de Graaf
musical supervisor: Jeroen Sleyfer
choreografie: Pim Veulings
decorontwerp: Tom Schenk
kostuumontwerp: Sabine Snijders
lichtontwerp: Marc Heinz
geluidsontwerp: Dennis Slot

recensies

'Acda maakt van Tevye een liefdevolle vader die hecht aan zijn geloof en tradities, maar óók buigzaam durft te zijn. Zalig zijn de momenten dat hij met zijn juiste timing en humor tragische scènes lucht weet te geven. Zeer geslaagd is zijn solonummer Als ik nou eens rijk was, een van de ‘evergreens’ van deze wereldwijd nog populaire musical' - Telegraaf ****

'Authenticiteit lijkt ook het sleutelwoord voor de regie van Ruut Weissman. Alles wat showy had kunnen zijn, is vermeden. Grote gebaren, vocaal stuntwerk en decorspectakel ontbreken. De toon is licht.' - NRC ****

'Fiddler on the roof is een ingetogen voorstelling met een vrolijke sfeer en een bitter randje. Het thema van de voorstelling is voelbaar actueel, wat hou je vast en wat laat je los als tijden langzaam veranderen?' - Theaterkrant ****

tekst: Fiddler on the Roof, de musical Anatevka, met Thomas Acda als Tevye

genre

grote musical

toegankelijkheid

- live audiodescriptie door een blindentolk

- inleiding voor de voorstelling, met uitleg over decor en kostuums + kennismaking met de stemmen van de acteurs
De inleiding is in de theaterzaal en begint op 18 april om 19.00 uur en op 22 april om 13.30 uur

- uitgebreide audio-introductie beschikbaar vanaf 1 week voor de voorstelling (via deze website)

- blindengeleidehonden zijn welkom
Graag vooraf telefonisch contact opnemen met het theater, zodat een plaats gereserveerd kan worden met voldoende ruimte voor uw hond.

data

woensdag 18 april 2018
introductie: 19.00 uur
voorstelling: 20.00 uur

zondag 22 april 2018
introductie: 13.30 uur
voorstelling: 14.30 uur

locatie

Theater Orpheus - Hanoszaal
Churchillplein 1
7314 BZ  Apeldoorn

telefoon: 055 527 03 00

website van het theater

kaartverkoop en toegangsprijzen

Toegangsprijzen:

woensdag 18 april: € 50 per kaart - er zijn plaatsen gereserveerd op rij 2 en 3 in de zaal - bijna uitverkocht!

zondag 22 april: € 35 per kaart - er zijn plaatsen gereserveerd vooraan op het balkon - nog beperkt beschikbaar, dus bel snel!

Er zijn plaatsen speciaal voor publiek met een visuele beperking gereserveerd. Deze kaarten zijn niet via internet te bestellen. Kaartverkoop kan alleen telefonisch via 055 527 03 00 - op werkdagen van 10.00 tot 14.00 uur. Vermeld erbij dat u voor Komt het Zien komt en gebruik wilt maken van audiodescriptie.

let op: de voorstelling speelt meerdere dagen in Apeldoorn, de audiodescriptie is alleen op 18 en 22 april

foto's

    

fotograaf: Roy Beusker & Annemieke van der Togt

mede mogelijk gemaakt door Vereniging Bartiméus Sonneheerdt
logo Vereniging Bartiméus Sonneheerdt