Leeuwarden-Fryslân 2018 - openingsspektakel

27 januari 2018 in Leeuwarden

Ren naar de trein, spring op je fiets of pak de auto om erbij te zijn. Het Openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân 2018 wil je niet missen. Dit weekend luidt niet alleen een geweldig cultureel jaar in, maar ook een tijd waarin iedereen een verschil kan maken in het belang van de ander en de wereld. Sunder dy kinne we net begjinne, zonder jou kunnen we niet beginnen. Het Openingsweekend zit vol verrassingen. Dit wil je niet missen.

Op de tweede dag van het Openingsweekend wordt ingezoomd op Leeuwarden. Kinderen van Adje Lambertsz, de Fryske hynders van de Stormruiter, muzikanten in de kassen van Lost in the Greenhouse, de aardappelschillers van Potatoes Go Wild, skûtsjes met muziek van Never Ending Orchestra en Marijke Muoi van Under de Toer….  De spanning bouwt op richting de avond, de binnenstad wordt een andere wereld. Het gonst en het geluid zwelt aan. Zorg dat je deze avond niet mist, wanneer met muzikaal vuurwerk het jaar officieel wordt ingeluid. Kijk hier voor wanneer je wat kunt verwachten.

genre

buitenspektakel

datum

zaterdag 27 januari 2018

19.00 - 21.00 uur lopend met blindentolk langs diverse locaties in binnenstad Leeuwarden
21.15 - 22.15 uur spectaculaire opening op Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden

locatie

Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden

De blindentolken staan bovenop OBE. OBE is het nieuwe paviljoen (van Lân fan taal) aan de kant van het Heer Ivo straatje. De plekken zijn aan de linkerkant (wanneer je met je rug naar de Oldenhove staat) en bereikbaar via de tribune. Er zijn vrijwilligers om te helpen wanneer nodig.

Voor wie met de auto wordt afgezet: kiss & ride is op de Groeneweg voor de ingang van Tresoar (aanrijden via de Noorderweg).

In verband met verwachte drukte adviseren we om ruim op tijd aanwezig te zijn. Richttijd is 20.30 uur. Je kan beter te vroeg zijn en nog even in een café iets dringen, dan te laat en niet meer door de mensen massa heen kunnen.

toegankelijkheid

- live audiodescriptie door een blindentolk

Tijdens de 2018 previews lopen we gezamenlijk een route door de binnenstad van Leeuwarden. De blindentolk loopt mee en doet live verslag van alles wat onderweg te zien is. U hoort de blindentolk via een mobiele draadloze koptelefoon.

Tijdens dé opening zijn er speciale zitplaatsen op het Oldehoofsterkerkhof. Een blindentolk doet live verslag van de opening. U hoort de blindentolk via een draadloze koptelefoon.

- hulphonden zijn welkom

aanmelden

Aanmelden bij de organisatie van Leeuwarden-Fryslân 2018: toegankelijkheid@2018.nl

Aanmelden graag vóór 22 januari!

logo Culturele Hoofdstad 2018