De Reuzenperzik

20 januari 2018 om 15.00 en 19.30 uur in Verkadefabriek 's-Hertogenbosch

Roald Dahl’s klassieker De Reuzenperzik voor het eerst te zien in de Nederlandse theaters! Een muzikale en avontuurlijke familievoorstelling (7+), ontroerend en grappig, fantasierijk en spannend. Een ode aan de verbeelding voor jong en oud, want: alles wat je wil, dat kan je. Als je er maar in gelooft. 
 
In De Reuzenperzik groeit de jonge en eenzame James op bij zijn twee gemene tantes Spons en Spijker, nadat zijn ouders zijn verslonden door een ontsnapte neushoorn. Als hij van een vreemd oud mannetje een zakje magische groene krokodillentongen krijgt, verandert zijn leven radicaal. Hij komt terecht in een reuzenperzik en ontmoet daar allerlei levensgrote insecten, zoals een knorrig Lieveheersbeest, een ijdele Duizendpoot en een stille, maar o zo belangrijke Zijderups. Met hen gaat James op reis in de reuzenperzik, weg van zijn akelige tantes. Langs akkers en velden, over zee en door de lucht.
 
Maar waar gaat de reis naartoe? En wat doen die haaien, meeuwen en Wolkenmannen op hun avontuur? Een verhaal over het overwinnen van je angst voor het onbekende en het kiezen voor jezelf. En hoe dat kan leiden tot vriendschappen voor het leven.

cast & creatives

spel: Marijn Klaver, Stijn Westenend, Margo Verhoeven, Jasper Boeke/Niels Gooijer

tekst: Roald Dahl
bewerking en regie: Madeleine Matzer
muziek: Helge Slikker
decorontwerp: Sanne Danz
kostuumontwerp: Ilse Vermeulen, Marieke Hendriks
lichtontwerp: Catharina Scholten
illustratie: Quentin Blake

genre

familievoorstelling voor iedereen van 7 tot 107

introductie_Reuzenperzik.docx

Document: introductie_Reuzenperzik.docx - Bestandsgrootte: 124 kb

datum

zaterdag 20 januari 2018 om 15.00 uur - met introductie om 14.00 uur

zaterdag 20 januari 2018 om 19.30 uur - met introductie om 18.30 uur

locatie

Verkadefabriek
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch

kassa: 073 6818160

kaartverkoop en toegangsprijzen

Toegangsprijzen:
volwassenen: € 18
jeugd: € 10

Bestel kaartjes Komt het Zien, om ook deel te nemen aan de introductie en audiodescriptie.

Kaartverkoop via de website van het theater of telefonisch via 073 6818160.

maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 18.30 uur
zaterdag van 13.00 uur tot 18.30 uur
zondag van 10.45 uur tot 18.30 uur

toegankelijkheid

- live audiodescriptie door één blindentolk

- introductie vooraf
Kennismaking met de spelers en hun kostuums, het decor en attributen uit de voorstelling. De introductie begint telkens een uur voor de voorstelling.

- audio inleiding beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling

- hulphonden zijn welkom
Graag vooraf telefonisch contact opnemen met het theater, zodat in de zaal een plaats gereserveerd kan worden met voldoende ruimte voor de hond om te liggen.

Links op de voorgrond, tegen een helder blauwe lucht, een halve oranje bol; een reuzenperzik. Op de perzik staan insecten en een jongetje. Het ziet er gezellig en vrolijk uit.

recensies

“De voorstelling is vooral een fantasierijke, vrolijke reis naar een betere wereld met echte vrienden (…) daar kun je herfst en winter mee doorkomen” – Brabants Dagblad

“De acteurs zijn geweldig” – Volkskrant

“Het stuk volgt de fantasierijke vertelling van Roald Dahl met een aantal ingrepen die de gebeurtenissen naar onze tijd halen en die dwars door de vierde wand erkennen dat er kinderen in het publiek zitten. En die zitten er vanavond volop.
Ze worden het verhaal ingezogen op een manier die nieuwsgierig maakt: de eerste scène speelt zich af achter een schutting. We zien niet wie daar spreekt, maar de stemmen van Boeke en Verhoeven als de tantes bieden genoeg kleur om je er een beeld bij te vormen: afkeurend, afgunstig, klagend en knerpend. Klaver klinkt als James verwonderd over zoveel onhebbelijkheid. Het is de verdienste van kostuumontwerpers Ilse Vermeulen en Marieke Hendriks dat je inmiddels geprikkelde fantasie nog wordt overtroffen wanneer de afscheiding bruusk wordt neergehaald. De uitzinnige uitdossingen van de tantes en het pak van James doen de bekende Dahl-illustraties van Quentin Blake verbleken.” – Theaterkrant.nl

“In de anderhalf uur durende voorstelling zet Marijn Klaver een aandoenlijke en overtuigende James Henry Trotter neer. Een eenzaam jongetje dat, nadat zijn ouders in Londen opgegeten zijn door een nijlpaard, woont bij zijn tantes. Deze tantes (Tante Spons, uitmuntend neergezet door Margo Verhoeven en Tante Spijker, voortreffelijk vertolkt door Jasper Boeke) gebruiken James als huisslaafje (…) De Reuzenperzik ontroert, zet aan tot nadenken en boeit van de eerste minuut tot de laatste.” – Ilovetheater.nl

scènefoto De Reuzenperzik