Amadeus

muziektheateroperaicoon audiodescriptie

Amadeus vertelt het verhaal van Wolfgang Amadeus Mozart. Wanneer hij als jong onconventioneel kunstenaar aan het hof van de keizer verschijnt is hij vastbesloten om een grootse indruk achter te laten. Hofcomponist Antonio Salieri constateert tot zijn verbijstering dat de het geniale talent waar hij zelf zo naar verlangt door God aan Mozart is geschonken. Verteerd door een obsessieve jaloezie gaat Salieri de strijd aan met Mozart, met de muziek en uiteindelijk ook met zijn geloof in God.

De voorstelling, bekroond met meerdere Tony- en Olivier Awards, werd geschreven door Peter Shaffer en ging in 1979 in première in het Royal National Theatre in Londen. In 1984 won de verfilming door Miloš Forman maar liefst acht Oscars.

Naast de negen castleden en het koor staan in deze muziektheaterproductie sopraan Lucie Chartin en een live orkest op het toneel in een indrukwekkend decor ontworpen door Bernhard Hammer (Soldaat van Oranje).

makers en spelers

De Theateralliantie in coproductie met Het Nationale Theater, i.s.m. Opera2day

regie: Theu Boermans

decorontwerp: Bernhard Hammer

tekst: Peter Shaffer

met: Mark Rietman, Sander Plukaard, Jaap Spijkers, Vincent Linthorst, Yela de Koning, Yamil Jones, Esther Scheldwacht, Teun Donders e.a.

dramaturgie: Karim Ameur

muzikale leiding: Hernan Schvartzman

arrangementen: Daniel Hamburger

achterkant van hoofd met wit haar in lage staart bijeengehouden met een witte strik

toegankelijkheid

  • live audiobeschrijving door blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling, met beschrijving van locatie, decor en kostuums
  • audio-introductie beschikbaar vanaf 1 week voor de voorstelling (via deze website)
  • blindengeleidehonden zijn welkom

waar en wanneer

Apeldoorn - Theater Orpheus
zondag 3 november 2019 om 14:30 uur

Ticketprijzen: 1e rang € 49 | 2e rang € 44 | 3e rang € 34

Tickets met audiobeschrijving zijn alleen telefonisch te reserveren (ivm toesturen informatie over de introductie en inleiding): 055 527 03 00, optie 4 in het keuzemenu.

Er zijn stoelen voor slechtzienden vooraan gereserveerd. In overleg met de kassamedewerker is het ook mogelijk om andere plaatsen of een andere rang te boeken. Meldt hier wel duidelijk bij dat u gebruik wilt maken van de audiobeschrijving.

Website van het theater...

meer voorstellingen

Komt het Zien! is ook bij deze voorstellingen:

rode tekst: Amadeus