Belle en het Beest, de musical

musicalfamilieicoon audiodescriptie

Een nieuw sprookje komt tot leven in het theater: Belle en het Beest, de musical! Echte schoonheid zit diep vanbinnen; zo vertelt het bijzondere verhaal van Belle en het Beest, de musical!

In één van de meest romantische volkssprookjes spelen Sita én Bettina afwisselend de rol van Belle: een slim, sprankelend meisje die verder leert kijken dan het woeste uiterlijk van het Beest. Natuurlijk komt ook in dit kleurrijke koninkrijk het altijd populaire, groene tovenaarsduo Titus & Fien tevoorschijn. Uiteraard zorgen zij weer voor een flinke dosis beestachtig goede humor voor jong én oud!

Zet het masker af, en toon je ware gezicht! Met de betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid, schitterende kostuums en hi-hilarische scènes is Belle en het Beest de mooiste, meeste magische voorstelling voor de hele familie!

Het verhaal
Het hele dorp is in rep en roer. Binnenkort wordt prins Dinand 21 jaar en gekroond tot koning. Hij mist alleen nog een koningin aan zijn zijde. De dorpsmeisjes zijn al druk bezig met hun grootse trouwplannen. Alleen Belle heeft een heel ander idee; het mooie, slimme meisje droomt van haar eigen grote avonturen buiten de dorpsmuren. Wat moet zij nu met een man? Intussen bereikt het grote nieuws ook het tovenaarshuisje van Titus en Fien. Maar, wacht eens even... als de prins koning wordt, zal Fien nooit de machtigste vrouw van het land kunnen zijn! Samen met Titus bedenkt ze een verschrikkelijke vloek: de prins verandert in een lelijk beest. Zal hij ooit nog de ware liefde vinden of blijft hij voor altijd een afzichtelijk monster?

Wil je de muziek al beluisteren? Zoek op Spotify naar de playlist "Belle en het Beest de Musical Cast"

Belle en het beest

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom

Het tijdstip van de inleiding wordt later bekend gemaakt.

Zowel het theater en de productie als Komt het Zien! werken uiteraard veilig en volgens corona protocollen. Dit betekent onder andere dat de 'meet & feel' inleiding mogelijk wordt aangepast en dat we adviseren een eigen koptelefoon of oortjes te gebruiken.

waar en wanneer

Schiedam - Theater aan de Schie
zondag 12 december 2021 om 15:00 uur

CORONA UPDATE: in verband met de nieuwe maatregelen moeten van zondag 28 november tot 19 december theaters gesloten zijn tussen 17:00 uur en 5 uur en moet overdag de 1,5 meter aangehouden worden. We bekijken samen met de theaters wat dit betekent voor alle geplande voorstellingen met live audiodescriptie. Meer informatie volgt zo snel als mogelijk is. Heb je kaarten voor een voorstelling in deze periode? Dan ontvang je persoonlijk bericht van het theater over de status van de voorstelling en mogelijke annulering of verplaatsing.

---

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Reserveer dan de kaarten niet online, maar neem contact op met het bespreekbureau via kassa@theateraandeschie.nl of telefoonnummer 010 2 467 467

Het bespreekbureau is telefonisch bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 - 16.00 uur.

Website van het theater...

Voor deze voorstelling is een coronatoegangsbewijs nodig. Maatregelen tegen het coronavirus...

meer voorstellingen

Komt het Zien! is ook bij deze voorstellingen:

Belle en het beest Belle en het beest Belle en het beest

Belle en het Beest
foto's: Wim Lanser