Bert Visscher - Hij wordt vanzelf moe

cabareticoon audiodescriptie

Wees nou eerlijk, Visschertje doet toch al jaren erg z’n best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. Zo nam hij het publiek mee langs ijsbanen, kolenmijnen, vuurtorens, vliegvelden, verlaten stations en bordelen. Telkens vol vuur proberen om te redden wat er eigenlijk niet meer te redden viel. Maar hij zal het wel nooit leren. Opnieuw dreigt de puinhoop. Zo horen we verhalen over de thuiskomst van zigeunerfamilie Tokko Pepetto. En dat is vreemd. Een zigeuner heeft immers geen thuis, anders is het geen zigeuner meer. En moeten de woonwagens nou uitgerekend op de plek komen waar strijkijzerhandel De Uitstrijk windmolens wil bouwen voor groene strijkstroom. Nou ja ,zoek het maar uit zou je dan denken. Maar nee hoor, Visscher stort zich er weer vol in. Maar wel vol goede moed natuurlijk. Immers; met de smoel richting zon valt de schaduw altijd achter je. En ach, je moet maar zo denken; als alles, echt alles op je afkomt, rijd je waarschijnlijk aan de verkeerde kant.

in de pers

Algemeen Dagblad: Visscher buit zijn komische talent – het prethoofd, zijn onbeschaamde verkleed-partijen, de woede wanneer dingen wéér niet lukken – ten volle uit, waarbij hij, de sukkelaar met de beste intenties, een chaos creëert die de zaal doet golven van het lachen. Zijn tempo is onnavolgbaar, zijn arsenaal aan grappen en grollen onuitputtelijk.

NRC: Visscher voegt opnieuw een energieke, zeer grappige show toe aan zijn oeuvre, waarmee hij bewijst nog lang niet moe te zijn.

Bert Visscher ligt in een ballenbak, alleen zijn gezicht en één hand steken uit de gekleurde ballen

toegankelijkheid

  • live audiobeschrijving door blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling, met beschrijving van onder andere decor en kostuums + meet & feel
  • audio-introductie beschikbaar vanaf ca 1 week voor de voorstelling via deze link...
  • blindengeleidehonden zijn welkom

De voorstelling duurt 2 uur en 20 minuten, inclusief pauze.

In Amsterdam, Rotterdam en Groningen.

waar en wanneer

Rotterdam - Nieuwe Luxor Theater
vrijdag 1 november 2019 om 20:00 uur

Bestel geen tickets via de reguliere website! Tickets met audiobeschrijving zijn alleen telefonisch te reserveren in verband met het toesturen van informatie over de introductie en inleiding: 010 484 33 33 (ma t/m za 13:30 - 17:30)

Er zijn stoelen voor slechtzienden vooraan gereserveerd. In overleg met de kassamedewerker is het ook mogelijk om andere plaatsen of een andere rang te boeken. Meldt hier wel duidelijk bij dat u gebruik wilt maken van de audiobeschrijving.

Website van het theater...

meer voorstellingen

Komt het Zien! is ook bij deze voorstellingen:

in Groningen mede mogelijk gemaakt door de Groningse Blindenstichting

fel gekleurde balletjes in een ballenbak
fotograaf: Maarten van der Wal