Bert Visscher - Hij wordt vanzelf moe

Deze voorstelling is geannuleerd in verband met de maatregelen tegen het coronavirus.

Wees nou eerlijk, Visschertje doet toch al jaren erg z’n best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. Zo nam hij het publiek mee langs ijsbanen, kolenmijnen, vuurtorens, vliegvelden, verlaten stations en bordelen. Telkens vol vuur proberen om te redden wat er eigenlijk niet meer te redden viel. Maar hij zal het wel nooit leren. Opnieuw dreigt de puinhoop. Zo horen we verhalen over de thuiskomst van zigeunerfamilie Tokko Pepetto. En dat is vreemd. Een zigeuner heeft immers geen thuis, anders is het geen zigeuner meer. En moeten de woonwagens nou uitgerekend op de plek komen waar strijkijzerhandel De Uitstrijk windmolens wil bouwen voor groene strijkstroom. Nou ja ,zoek het maar uit zou je dan denken. Maar nee hoor, Visscher stort zich er weer vol in. Maar wel vol goede moed natuurlijk. Immers; met de smoel richting zon valt de schaduw altijd achter je. En ach, je moet maar zo denken; als alles, echt alles op je afkomt, rijd je waarschijnlijk aan de verkeerde kant.

Audiodescriptie bij Bert Visscher, is dat nou wel nodig? Hij praat al zoveel, gaat de blindentolk daar doorheen praten? Er zitten meer stiltes in dan je zou verwachten, want zelfs Bert Visscher moet wel eens ademhalen. Dus de blindentolk kan precies genoeg extra's toevoegen. Bovendien heeft de voorstelling een groot verrassend decor, waar we tijdens de inleiding kennis mee mogen maken. Dus heeft audiodescriptie nut? Jazeker!

in de pers

Algemeen Dagblad: Visscher buit zijn komische talent – het prethoofd, zijn onbeschaamde verkleed-partijen, de woede wanneer dingen wéér niet lukken – ten volle uit, waarbij hij, de sukkelaar met de beste intenties, een chaos creëert die de zaal doet golven van het lachen. Zijn tempo is onnavolgbaar, zijn arsenaal aan grappen en grollen onuitputtelijk.

NRC: Visscher voegt opnieuw een energieke, zeer grappige show toe aan zijn oeuvre, waarmee hij bewijst nog lang niet moe te zijn.

Bert Visscher als zigeuner met snor, hoedje en oudroze glimmend gilletje

toegankelijkheid

  • live audiobeschrijving door blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling, met beschrijving van onder andere decor en kostuums + meet & feel
  • audio-introductie beschikbaar via deze link...
  • blindengeleidehonden zijn welkom

De voorstelling duurt 2 uur en 20 minuten, inclusief pauze.

waar en wanneer

Amsterdam - Koninklijk Theater Carré
GEWEEST: dinsdag 10 maart 2020 (inleiding om 19:00 uur)

Voor Komt het Zien! zijn plaatsen gereserveerd op diverse rangen, zowel vooraan als achteraan. Let op: tickets met audiobeschrijving en meet & feel inleiding zijn alleen telefonisch te reserveren via 020 5249453 of per e-mail frontoffice@carre.nl Samen met de medewerker van Carré kunt u dan uw favoriete plek in de zaal uitzoeken (mits nog beschikbaar). Via de koptelefoon is de blindentolk overal in de zaal te horen. Dus wilt u op een goedkopere rang zitten? Geen probleem. Meldt er alleen wel altijd duidelijk bij dat u tickets met blindentolk wilt reserveren.

Bestelt u liever via de website van het theater? Dat kan, maar stuur daarna een mail naar frontoffice@carre.nl met uw contact- en reserveringsgegevens en meldt dat u gebruik wilt maken van de blindentolk. Dan kunnen wij een koptelefoon voor u reserveren én ontvangt u een week voor de voorstelling de link naar de introductie en specifieke informatie over de inleiding.

Website van het theater...

in Groningen mede mogelijk gemaakt door de Groningse Blindenstichting

introductie Bert Visscher

Document: introductie Bert Visscher - Bestandsgrootte: 131 kb
fel gekleurde balletjes in een ballenbak
fotograaf: Maarten van der Wal