Bert Visscher - Hij wordt vanzelf moe

Wees nou eerlijk, Visschertje doet toch al jaren erg z’n best om orde te scheppen in de door hem zelf gecreëerde chaos. Zo nam hij het publiek mee langs ijsbanen, kolenmijnen, vuurtorens, vliegvelden, verlaten stations en bordelen. Telkens vol vuur proberen om te redden wat er eigenlijk niet meer te redden viel. Maar hij zal het wel nooit leren. Opnieuw dreigt de puinhoop. Zo horen we verhalen over de thuiskomst van zigeunerfamilie Tokko Pepetto. En dat is vreemd. Een zigeuner heeft immers geen thuis, anders is het geen zigeuner meer. En moeten de woonwagens nou uitgerekend op de plek komen waar strijkijzerhandel De Uitstrijk windmolens wil bouwen voor groene strijkstroom. Nou ja ,zoek het maar uit zou je dan denken. Maar nee hoor, Visscher stort zich er weer vol in. Maar wel vol goede moed natuurlijk. Immers; met de smoel richting zon valt de schaduw altijd achter je. En ach, je moet maar zo denken; als alles, echt alles op je afkomt, rijd je waarschijnlijk aan de verkeerde kant.

in de pers

Algemeen Dagblad: Visscher buit zijn komische talent – het prethoofd, zijn onbeschaamde verkleed-partijen, de woede wanneer dingen wéér niet lukken – ten volle uit, waarbij hij, de sukkelaar met de beste intenties, een chaos creëert die de zaal doet golven van het lachen. Zijn tempo is onnavolgbaar, zijn arsenaal aan grappen en grollen onuitputtelijk.

NRC: Visscher voegt opnieuw een energieke, zeer grappige show toe aan zijn oeuvre, waarmee hij bewijst nog lang niet moe te zijn.

Bert Visscher ligt in een ballenbak, alleen zijn gezicht en één hand steken uit de gekleurde ballen

toegankelijkheid

  • live audiobeschrijving door blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling, met beschrijving van onder andere decor en kostuums + meet & feel
  • audio-introductie beschikbaar via deze link...
  • blindengeleidehonden zijn welkom

De voorstelling duurt 2 uur en 20 minuten, inclusief pauze.

waar en wanneer

Groningen - Stadsschouwburg
donderdag 23 april 2020 om 20:15 uur (inleiding om 19:15 uur)

Voor Komt het Zien! zijn plaatsen gereserveerd op de eerste rijen in de zaal. Let op: deze plaatsen zijn alleen telefonisch te reserveren via 050 3680368. Samen met de kassamedewerker van het theater kunt u dan uw favoriete plek uitzoeken (mits nog beschikbaar). Via de koptelefoon is de blindentolk overal in de zaal te horen. Dus wilt u liever achteraan of op een goedkopere rang zitten? Geen probleem. Meldt er alleen wel altijd duidelijk bij dat u tickets met blindentolk wilt reserveren.

Bestelt u liever via de website van het theater? Dat kan, maar meldt daarna telefonisch bij de kassa dat u gereserveerd heeft en dat u gebruik wilt maken van de blindentolk. Dan kunnen wij een koptelefoon voor u reserveren én ontvangt u een week voor de voorstelling de link naar de introductie en specifieke informatie over de inleiding.

Website van het theater...

meer voorstellingen

Komt het Zien! is ook bij deze voorstellingen:

in Groningen mede mogelijk gemaakt door de Groningse Blindenstichting

introductie Bert Visscher

Document: introductie Bert Visscher - Bestandsgrootte: 131 kb
fel gekleurde balletjes in een ballenbak
fotograaf: Maarten van der Wal