Casablanca - Scapino Ballet Rotterdam

Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

De film Casablanca met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

In Casablanca smeedt Wubbe verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Op een draaiend podium creëert hij met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen.

Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met zijn weergaloze filmmuziek en jazznummers uit de jaren ‘40. Ook het bekende lied ‘as time goes by’ komt in verschillende arrangementen in de voorstelling terug.

Beluister de Scapino podcast over Casablanca. Presentator Yannick Wagenaar vertelt alles over de choreograaf, het verhaal van de film, de muziek, het decor en de kostuums. Naar de podcast...

Website van Scapino...

Een groep dansers strekt vooroverbuigend de hand uit naar rechts, in koperbruin licht.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door twee blindentolken
  • uitgebreide inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie beschikbaar vanaf 23 november
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom

De inleiding in Haarlem op 27 november start om 18:45 uur en duurt tot 19:30 uur.

Het theater, Scapino en Komt het Zien! werken uiteraard veilig en volgens corona protocollen. Dit betekent onder andere dat de 'meet & feel' inleiding mogelijk wordt aangepast en dat we adviseren eigen oortjes te gebruiken.

waar en wanneer

Tilburg - Theaters Tilburg (Schouwburg)
woensdag 19 januari 2022 om 20:15 uur

In het online bestelproces van het theater is het mogelijk kaarten 'met Blindentolk' te reserveren.

Of bel met de ticketservice van Theaters Tilburg en vermeld dat je kaarten met blindentolk wilt bestellen. De kassa is dinsdag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 12:00 en 16:00 uur op nummer 013 5432 220. In de vakantieperiode kan de bereikbaarheid anders zijn. Of mail naar ticketservice@theaterstilburg.nl 

Website van het theater...

Corona maatregelen van Theaters Tilburg...

meer voorstellingen

Komt het Zien! is ook bij deze voorstellingen:

Een geknielde danser ondersteunt een danseres, haar arm om zijn hoofd. In een roodbruin licht. Een paar danst innig en krachtig. Grijze kleding en wit licht. Een groep dansers beweegt dicht op elkaar staand simultaan in koperbruin licht.

introductie Casablanca

Document: introductie Casablanca - Bestandsgrootte: 131 kb
Een vrouw met rode lippenstift wordt omhelsd door een man. Ze staan in een klein spotlight.
fotograaf: Bas Czerwinski