Corso Sint Jansklooster

familieopenluchtoptochticoon audiodescriptie

Op zoek naar een onvergetelijke belevenis deze zomer? Dan mag je het Corso in Sint Jansklooster niet missen! Het allereerste bloemencorso met live audiodescriptie. Er is langs de route een speciale tribune met blindentolk en vooraf is er een voelplein met maquettes van enkele corsowagens. Het voelplein start om 12:30 uur.

Het Corso in Sint Jansklooster is een spectaculair evenement waarbij je geniet van schitterende praalwagens met miljoenen dahlia's, theater en muzikaal vermaak. De grootste eer gaat natuurlijk naar alle wagenbouwers, die al vele maanden bezig zijn met het bouwen van de ultieme ‘Dahliareus’.

Download de Corso-app voor informatie over de wagens, een plattegrond en allerlei praktische zaken. Zoek de app 'Corsoklooster'. De app is van Corso Sint Jansklooster en is door Komt het Zien! niet getest op toegankelijkheid.

praktische informatie

Voor de blindentribune gebruik je de publieksingang Molenstraat.

Kom je met de auto, dan kom je bij Sint Jansklooster vanzelf borden en verkeersregelaars tegen die je verwijzen naar de diverse parkeerplekken. Voor de blindentribune parkeer je het best op P7 (Molenstraat). Dit parkeerterrein grenst aan de tribune. Parkeren is gratis.

Kom je met de bus?
Vanuit Steenwijk: neem vanaf het busstation lijn 70 richting Zwartsluis. Stap daar over op lijn 71 richting Emmeloord
Vanuit Zwolle: neem vanaf het busstation lijn 71 richting Emmeloord
Vanuit Emmeloord: neem vanaf het busstation lijn 71 richting Zwolle

Vanaf de bushalte is het nog een stukje lopen. Bel met de organisatie van het Corso (telefoonnummer staat in de servicemail) als je hulp nodig hebt of wilt worden opgehaald.

corsowagen met figuur van een dirigent, versierd met duizenden kleurrijke dahliabloemen

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • zitplaats op de Komt het Zien! blindentribune
  • voor de rondgang is er bij de tribune een voelplein met maquettes van enkele wagens, start 12:30 uur
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom

waar en wanneer

Sint Jansklooster - openlucht
GEWEEST: vrijdag 19 augustus 2022

Het voelplein opent om 12:30 uur.

Langs de route is een speciale tribune voor Komt het Zien! Dit is op de hoek van Ommenstraat & Molenstraat in Sint Jansklooster.

Voor de Komt het Zien! tribune kost een ticket € 15,-. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, stuur hiervoor een mail naar info@corsoklooster.nl en vermeld erbij dat je gebruikt wilt maken van de blindentolk. Je krijgt een mail terug met alle informatie over de tickets en betaling.

Website van het corso...