GEANNULEERD: Erik of het klein insectenboek | HNTjong

familieicoon audiodescriptie

Deze productie zal helaas in december 2020 toch niet gespeeld worden, vanwege de nog geldende corona maatregelen. Ook de voorstelling met live audiodescriptie op 30 december is helaas dus geannuleerd.

Het theater neemt contact op met iedereen die tickets heeft.


Een beestachtig leuke familievoorstelling in de kerstvakantie!

'Erik of het klein insectenboek' is een geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek. HNTjong maakt er samen met de dansers van IRC een spetterende familievoorstelling van vol dans en muziek, waarbij je ogen en oren tekort komt. Heb je een visuele beperking? Er is een blindentolk aanwezig, dus je kunt alles meebeleven!

Erik Pinksterblom is een fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders. Gekrompen tot het formaat van een vlieg komt Erik terecht in stadspark de Wolleweide. Hij beleeft bizarre avonturen tussen grassprieten die hoger zijn dan flatgebouwen. In deze wonderlijke wereld lijken de insecten verdacht veel op mensen.

Erik ontmoet bekakte wespen, danst met de hiphophommel en slaapt in een slakken-Airbnb. Gaandeweg ontdekt Erik steeds meer dat de insecten grote moeite hebben met overleven. Overal ligt afval en mensen spuiten pesticiden. Kan Erik zichzelf en de insecten uit deze grote problemen redden?

‘Erik of het klein insectenboek’ is een spectaculaire roadmovie-voorstelling voor de hele familie (vanaf 8 jaar). Regisseuse Noël Fischer en tekstschrijver Jibbe Willems werken na verschillende succesvoorstellingen opnieuw samen voor dé kerstvoorstelling van 2020!

cast en makers

Een voorstelling van HNTjong.

spel: Emmanuel Ohene Boafo, Soumaya Ahouaoui, Mark Rietman, Antoinette Jelgersma, Billy de Walle, Emma Vermeulen e.a.
dansers van IRC – Illusionary Rockaz Company

tekst: Jibbe Willems
regie: Noël Fischer
choreografie: Shailesh Bahoran
toneelbeeld: Thomas Rupert en Roos Veenkamp
kostuums: Sacha Zwiers
video en animatie: Catharina Scholten
Muziek: William Bakker

sprookjesachtig beeld van kind met grote pluchen vlieg op het hoofd en een grote stoffen bij omarmend
fotocredits: Marijke de Guyter & Nicolien de Jong