Erik of het klein insectenboek | HNTjong

familieicoon audiodescriptie

Een beestachtig leuke familievoorstelling in de kerstvakantie!

'Erik of het klein insectenboek' is een geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek. HNTjong maakt er samen met de dansers van IRC een spetterende familievoorstelling van vol dans en muziek, waarbij je ogen en oren tekort komt. Heb je een visuele beperking? Er is een blindentolk aanwezig, dus je kunt alles meebeleven!

Erik Pinksterblom is een fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders. Gekrompen tot het formaat van een vlieg komt Erik terecht in stadspark de Wolleweide. Hij beleeft bizarre avonturen tussen grassprieten die hoger zijn dan flatgebouwen. In deze wonderlijke wereld lijken de insecten verdacht veel op mensen.

Erik ontmoet bekakte wespen, danst met de hiphophommel en slaapt in een slakken-Airbnb. Gaandeweg ontdekt Erik steeds meer dat de insecten grote moeite hebben met overleven. Overal ligt afval en mensen spuiten pesticiden. Kan Erik zichzelf en de insecten uit deze grote problemen redden?

‘Erik of het klein insectenboek’ is een spectaculaire roadmovie-voorstelling voor de hele familie (vanaf 8 jaar). Regisseuse Noël Fischer en tekstschrijver Jibbe Willems werken na verschillende succesvoorstellingen opnieuw samen voor dé kerstvoorstelling van 2020!

cast en makers

Een voorstelling van HNTjong.

spel: Emmanuel Ohene Boafo, Soumaya Ahouaoui, Mark Rietman, Antoinette Jelgersma, Billy de Walle, Emma Vermeulen e.a.
dansers van IRC – Illusionary Rockaz Company

tekst: Jibbe Willems
regie: Noël Fischer
choreografie: Shailesh Bahoran
toneelbeeld: Thomas Rupert en Roos Veenkamp
kostuums: Sacha Zwiers
video en animatie: Catharina Scholten
Muziek: William Bakker

sprookjesachtig beeld van kind met grote pluchen vlieg op het hoofd en een grote stoffen bij omarmend

toegankelijkheid

  • live audiobeschrijving door blindentolk
  • audio-introductie beschikbaar enkele dagen voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Zowel de theaters en de productie als Komt het Zien! werken uiteraard veilig en corona proof. Dit betekent onder andere dat huishoudens in de zaal 1,5 meter uit elkaar zitten, dat de gebruikelijke 'meet & feel' inleiding aangepast wordt of vervalt en dat we koptelefoons voor eenmalig gebruik hebben. Uiteraard kunt u ook een eigen koptelefoon of oortjes meenemen.

Een week van te voren ontvangt u meer info over de maatregelen per e-mail en via deze website.

waar en wanneer

Utrecht - Stadsschouwburg Utrecht (Douwe Egbertszaal)
woensdag 30 december 2020 om 15:00 uur

Ticketprijzen: € 26,50 (normaal) | € 10 (t/m 18 jaar) | € 21,50 (CJP en U-pas)

Tickets met audiobeschrijving zijn alleen telefonisch te reserveren: 030 23 020 23. Meldt erbij dat u voor de blindentolk wilt reserveren. Openingstijden kassa: dagelijks van 10:00 tot 19:00 uur.

Om vooraf specifieke informatie te ontvangen over de audio-introductie en inleiding, is aparte aanmelding nodig. Daarom is reserveren via de website van de Schouwburg niet mogelijk.

In verband met corona:

  • Kaarten worden ongeplaceerd verkocht. Voor aanvang van de voorstelling krijgt u een plaats toegewezen. Bent u slechtziend? Uiteraard zorgt het theater dan voor een gepaste plaats.
  • In de theaterzaal wordt 1,5 meter vrijgehouden tussen huishoudens.
  • Wij gaan er vanuit dat wanneer u meerdere kaarten koopt, u tot hetzelfde huishouden behoort.
  • Heeft u corona(-achtige) klachten, dan kunt u tot een uur voor aanvang van de voorstelling uw bezoek aan de schouwburg annuleren. Uw kaarten worden vervangen door een voucher.

Meer informatie over corona en uw bezoek aan uw Stadsschouwburg Utrecht...

Op vertoon van uw entreebewijs kunt u op de dag van de voorstelling gratis gebruik maken van U-OV bus en tramvervoer in de regio Utrecht. Bij middagvoorstellingen geldt dit van drie uur voor aanvang tot vier uur na aanvang voorstelling.

Website van het theater...

sprookjesachtig beeld van kind met grote pluchen vlieg op het hoofd en een grote stoffen bij omarmend
fotocredits: Marijke de Guyter & Nicolien de Jong