The Addams Family

musicalfamilieicoon audiodescriptie

Dit theaterseizoen is de Nederlandse bewerking van de Broadway hit-musical The Addams Family de grootste reizende productie in ons land. Met een absolute sterrencast, live orkest, prachtige decors en spectaculaire effecten is The Addams Family een macaber humoristische musicalbeleving. Bloedstollend, gepassioneerd en vol zwarte humor!

Winnaar musical award 'beste grote musical'.

verhaal

De excentrieke Addams Family is springlevend! De gepassioneerde Gomez en zijn geliefde Morticia, hun kinderen Wednesday en Pugsley, Oom Fester, Oma Eudora en uiteraard butler Lurch treden uit de duisternis en verruilen hun bijzondere villa voor een zwarte komedie in het theater. Dochter Wednesday is volwassen geworden en draagt een groot geheim met zich mee: ze is verliefd op Lucas, een gewone jonge man die, tot overmaat van ramp, afkomstig is uit een doodnormaal Hollandsgezin! Ze deelt haar geheim alleen met haar vader Gomez, die echter nog nooit iets voor zijn geliefde Morticia verborgen heeft gehouden. Als Lucas en zijn ouders Ellis en Henk Beineke worden uitgenodigd voor een kennismakingsdiner, komt de waarheid op tafel te liggen. De volle maan schijnt, de geesten worden wakker en de liefde wordt op alle fronten op de proef gesteld.

cast

De cast van The Addams Family bestaat uit Pia Douwes, Johnny Kraaijkamp, Tony Neef, Irene Kuiper, Marjolein Teepen, Martijn Vogel, Raymond Paardekooper, Mylène d’Anjou, Dick Cohen en Terence van der Loo, aangevuld met een ensemble en orkest.

Het creatieve team wordt aangevoerd door regisseur Paul Eenens en bestaat verder uit Jon van Eerd (vertaling en bewerking), Stanley Burleson (choreografie), David Keech (muzikale leiding), Carla Janssen Höfelt (decorontwerp), Uri Rapaport (lichtontwerp), Jeroen Bas (geluidsontwerp), Eve Velthuijzen (kostuumontwerp) en Bobby Renooij (haar en make-up).

recenties

'Met perfect komediespel en verbluffende theatrale effecten stijgt The Addams Family naar grote hoogten' - 5 ***** De Volkskrant

'Het vernuftige decor, fraaie kostuums, indrukwekkende grime en een ensemble dat imponeert' - 4 **** Algemeen Dagblad

'De musical is een feest voor het oog' - De Telegraaf

'Pia Douwes schittert op grote hoogte' - Trouw

'Allure en uitzonderlijke klasse' - Dagblad van het Noorden

zes duistere leden van de Addams familie poseren voor silhouet van griezelig kasteel, achter hen staat de Butler die een dienblad omhooghoudt met een hand erop

waar en wanneer

Amsterdam - DeLaMar Theater
GEWEEST: zondag 24 maart 2019 (inleiding om 13:00 uur)

foto's: Margot de Heide + Wim Lanser