One Of These Days - Tall Tales Company

familiecircusopenluchticoon audiodescriptieintroductie hier beschikbaar...

Een straffe madam, drie circusartiesten en honderd jongleerballen, dat zijn de basis ingrediƫnten van One of These Days. Hoe richt je je leven in? Rustig en regelmaat, of zie je het leven meer als een wedstrijd, een weg naar de top? Neem je je vrienden mee op je pad naar succes, of neem je een short cut en laat je ze achter? In One of These Days testen de performers hun eigen uithoudingsvermogen en dat van elkaar. Ze troeven elkaar af, maken indruk en betrekken het publiek in hun spel, want niemand wil met lege handen achterblijven. Partneracrobatiek, dans en jongleren worden gemixt tot een wervelende choreografie. Een funky show, vol energie, op een soundtrack van artiesten als Pink Floyd, Tom Waits en Jimmi Hendrix.

Buiten op het festivalplein van Theaterfestival Boulevard.

circusartiesten

Tall Tales Company: Maartje Bonarius, Harm van der Laan, Joris de Jong en Hannah Lennox

in de pers

De Theaterkrant gaf 4 sterren:

"Ballen die even gemakkelijk de inzet worden van een verbeten spelletje lummelen als de attributen voor mime waarbij de ballen ijsjes, ogen of een telefoon voorstellen."

"Op zeer goed gekozen muziekfragmenten proberen Joris de Jong en Harm van der Laan elkaar af te troeven en af te matten, indruk te maken en de lachers op hun hand te krijgen. (...) het machogedrag van beide heren wordt Hannah Lennox te veel. Tevergeefs probeert zij alle ballen te verstoppen en zeer vermakelijk is hoe zij met twee ballen nadrukkelijk niet jongleert, maar ze wat ongemakkelijk in de handen heeft terwijl de mannen zich uitsloven."

"One Of These Days is een familievoorstelling en de herkenbare spelelementen in combinatie met jongleren en acrobatiek zorgen ervoor dat ook de allerkleinsten veel plezier ontlenen aan de voorstelling. De onderlaag waarin (machts)verhoudingen tussen mannen en vrouwen worden gethematiseerd en geridiculiseerd, is onmiskenbaar aanwezig, maar nergens dominant en heel behendig als spel verpakt."

twee mannen en een vrouw balanceren witte balletjes op hun hoofd, schouder en oor

toegankelijkheid

  • live audiobeschrijving door blindentolk
  • inleiding en meet & feel voor de voorstelling, met kennismaking met de acrobaten
  • audio en tekstintroductie beschikbaar via deze link...
  • blindengeleidehonden zijn welkom

waar en wanneer

Den Bosch - Festivalplein - Parade
GEWEEST: zondag 11 augustus 2019 (duur voorstelling: 30 minuten)

introductie One of These Days

Document: introductie One of These Days - Bestandsgrootte: 130 kb
twee mannenhoofden met daar tussenin op z
fotograaf: Megin Zondervan