Wereldkerstcircus in Carré

circusicoon audiodescriptie

Deze winter viert het 36ste Wereldkerstcircus in Carré haar feestelijke terugkeer met een waar Gouden Clown Festival.

In Monte Carlo strijden jaarlijks tientallen acts tijdens het Circusfestival om de Oscar van de internationale circuswereld: De Gouden Clown. Het 36ste Wereldkerstcircus presenteert – naast vele bekroonde nummers – maar liefst drie Gouden Clown winnaars in de piste van Koninklijk Theater Carré.

Zo veroverde de charismatische Flavio Togni, directeur van zijn eigen American Circus in Italië, met zijn grote vrijheidsdressuur met 21 paarden het goud in Monte Carlo. Jarenlang was Flavio de grote ster in The Greatest Show on Earth van Ringling Brothers and Barnum & Bailey en nu maakt hij zijn debuut in Carré – de plek waar de Familie Knie met hun dressuurkunst de afgelopen jaren een wereldnaam opbouwde.

Bello Nock is de tweede Gouden Clown winnaar en door het Amerikaanse Time Magazine uitgeroepen tot beste clown. Publiekslieveling en actieclown Bello keert met zijn slapstickachtige stunts terug naar de mooiste circuspiste van Nederland.

Meest recente winnaars van de Gouden Clown op het Circusfestival in Monte Carlo zijn de adembenemende Martinez Brothers. Zij brengen met hun Icarische spelen in de nok van Carré een nooit eerder gepresenteerde en niet te evenaren topprestatie – een ware wereldpremière die de naam Wereldkerstcircus meer dan waar maakt.

Naast al deze Gouden Clown winnaars zal de piste van Carré het toneel zijn van nog vele andere bekroonde acts. Zo gaan vrolijkheid en vaardigheid hand in hand bij The Wedding waarin een Russische bruid door de bruiloftsgasten de lucht in gelanceerd, worden poëzie en jongleerkunsten een eenheid tijdens het weergaloze optreden van Cirque du Soleil ster Victor Kee en verrassen de mannen van Strahlemann & Söhne met een op het eerste gezicht traditioneel optreden. Verder zal het duo The Same een wereldpremière vertonen waarvan we het verrassende slot niet zullen onthullen, gaan de koningspoedels van Komisarenko zorgen voor een groots feest en biedt de parterre-acrobatiek van Solys een poëtisch hoogtepunt.

Niet alleen de piste van Carré zal centraal staan bij het 36ste Wereldkerstcircus, ook in de lucht zullen vele bekroonde circusartiesten te zien zijn. Het duo Stauberti voert in de nok een éénwieler act uit, de liefde van Alessio voor zijn papegaaien wordt duidelijk als zij vrij boven het publiek vliegen en het jonge Russische duo Our Story imponeert hun Aziatische vakbroeders met hun nummer aan de Chinese mast.

Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is de legendarische 7 mans-piramide op de hoge draad. The Gerlings voert deze zowel in Monte Carlo als Italië bekroonde en zeer spectaculaire act uit, hoog boven de schitterende piste van Carré.

Het Wereldkerstcircus maakt met de vele Wereldpremières, Wereldrecords en Wereldklasse zijn naam waar en is ook het 36e jaar een familiefeest bij uitstek. Samen schateren – huiveren – genieten – bewonderen tijdens de mooiste dagen van het jaar.

clown Bello Nock met hoog rechtopstaand haar

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door twee blindentolken
  • voor de voorstelling een inleiding (tijdstip wordt later bekendgemaakt)
  • audio-introductie beschikbaar vanaf enkele dagen voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom

waar en wanneer

Amsterdam - Koninklijk Theater Carré
zondag 2 januari 2022 om 16:00 uur

De kaartverkoop start vrijdag 24 september.

Neem voor tickets vanaf 24 september telefonisch contact op met de kassa van Carré en vermeld dat je tickets met blindentolk wilt reserveren. Er zijn voor Komt het Zien! plaatsen op diverse rangen gereserveerd. Bel 020 524 94 53. De kassa is bereikbaar op werkdagen van 14 tot 16 uur.

Of bestel vanaf 24 september tickets via de website en meld je daarna telefonisch aan via 020 524 94 53. Aanmelden is noodzakelijk! Alleen na aanmelding is er een koptelefoon gereserveerd en ontvang je extra informatie over de audio-introductie en inleiding.

Website van het theater...

7 acrobaten balanceren als een piramide op een koorddansdraad hoog in de lucht salto springende acrobaten

12 steigerende circuspaarden
fotocredits: Tim Boyles, Barbara Bamberger, Dmitriy Karasew