De man van La Mancha

'Ben je gek als je het leven niet alleen wil zien zoals het is, maar ook zoals het zou kunnen zijn?'

Een rijke en originele musical over de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot, op het ritme van de flamenco. De man van La Mancha, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes uit 1605, vertelt het aanstekelijke verhaal van de ridder Don Quichot. Het ritme van de flamenco bepaalt de hartslag van deze nieuwe en eigentijdse enscenering van de geliefde musicalklassieker. De middeleeuwse kerker doet in deze voorstelling meer denken aan een flamencoconcert waar mensen elkaar vinden in het vertellen van verhalen en het maken van muziek.

Het verhaal van De man van La Mancha speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. De dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al zijn bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld van zijn buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten.

cast

Huub van der Lubbe als Don Quichot

Dragan Bakema, Lucretia van der Vloot, Stefan Rokebrand, David van Uuden, Doris Baaten, Mees Hilhorst, Ruth Sahertian, Danny Houtkooper, Sanne Groenen, Djin Kastje, Danique Beijer, Gino Taytelbaum, Maria Martinez PayĆ  e.a.

In een knalrode omgeving zingt een geharnaste man met uitgestrekte arm. Naast hem zit een
vrouw die gereserveerd naar hem kijkt. Achter hen nog meer mensen die kijken naar de man.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar, naar de online introductie
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Eindhoven - Parktheater
GEWEEST: zondag 12 mei 2024

De inleiding begint om 13:00 uur. 

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor Komt het Zien! zijn er plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen telefonisch worden geboekt via 040 -  2 11 11 22 (ma t/m za 9.30 tot 18.00 uur) of per mail kaartverkoop@parktheater.nl. Vermeld erbij dat je tickets wilt boeken met blindentolk.

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces bij het kiezen van de stoelen voor de tickets waar 'Komt het zien' bij staat.

Website van het theater

  

Document: - Bestandsgrootte: 4 kb
Een man en vrouw staan tegenover elkaar. De vrouw kijkt boos naar de man . Om hen heen
staan mensen die stoelen in de lucht houden.
fotograaf: Jouke Bos