De man van La Mancha

musicalicoon audiodescriptie

In meerdere theaters met live audiodescriptie en meet & feel inleiding. Binnenkort vind je in de agenda nog meer data en theaters!

‘Ben je gek als je het leven niet alleen wil zien zoals het is, maar ook zoals het zou kunnen zijn?’

Een rijke en originele musical over de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot, op het ritme van de flamenco. De man van La Mancha, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes uit 1605, vertelt het aanstekelijke verhaal van de ridder Don Quichot. Het ritme van de flamenco bepaalt de hartslag van deze nieuwe en eigentijdse enscenering van de geliefde musicalklassieker. De middeleeuwse kerker doet in deze voorstelling meer denken aan een flamencoconcert waar mensen elkaar vinden in het vertellen van verhalen en het maken van muziek.

Het verhaal van De man van La Mancha speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. De dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al zijn bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld van zijn buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten.

cast

Huub van der Lubbe als Don Quichot

Dragan Bakema, Lucretia van der Vloot, Stefan Rokebrand, David van Uuden, Doris Baaten, Mees Hilhorst, Ruth Sahertian, Danny Houtkooper, Sanne Groenen, Djin Kastje, Danique Beijer, Gino Taytelbaum, Maria Martinez Payà e.a.

Hoofdrolspelers: Dragan Bakema, Huub van der Lubbe en Lucretia van der Vloot staan op een rij. Allen gekleed in het zwart.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkom

waar en wanneer

Apeldoorn - Theater Orpheus
vrijdag 19 april 2024 om 20:00 uur

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Reserveer dan de kaarten niet online, maar neem contact op met het theater via 055 527 03 00. Vermeld er duidelijk bij dat je tickets wilt boeken met blindentolk. Voor Komt het Zien! zijn plaatsen vooraan gereserveerd, maar samen met de kassamedewerker kun je ook een andere plek uitkiezen. De blindentolk is op alle rangen en plaatsen via de koptelefoon te horen.

Let op: aanmelden is nodig, dus boek geen reguliere tickets via de website, want dan is er geen koptelefoon gereserveerd en mis je belangrijke informatie over de audio-introductie en meet & feel inleiding.

Website van het theater...

meer voorstellingen

Komt het Zien! is ook bij deze voorstellingen:

fotograaf: Jouke Bos