De man van La Mancha

'Ben je gek als je het leven niet alleen wil zien zoals het is, maar ook zoals het zou kunnen zijn?'

Een rijke en originele musical over de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot, op het ritme van de flamenco. De man van La Mancha, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes uit 1605, vertelt het aanstekelijke verhaal van de ridder Don Quichot. Het ritme van de flamenco bepaalt de hartslag van deze nieuwe en eigentijdse enscenering van de geliefde musicalklassieker. De middeleeuwse kerker doet in deze voorstelling meer denken aan een flamencoconcert waar mensen elkaar vinden in het vertellen van verhalen en het maken van muziek.

Het verhaal van De man van La Mancha speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. De dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al zijn bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld van zijn buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten.

cast

Huub van der Lubbe als Don Quichot

Dragan Bakema, Lucretia van der Vloot, Stefan Rokebrand, David van Uuden, Doris Baaten, Mees Hilhorst, Ruth Sahertian, Danny Houtkooper, Sanne Groenen, Djin Kastje, Danique Beijer, Gino Taytelbaum, Maria Martinez PayĆ  e.a.

In een knalrode omgeving zingt een geharnaste man met uitgestrekte arm. Naast hem zit een
vrouw die gereserveerd naar hem kijkt. Achter hen nog meer mensen die kijken naar de man.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar, naar de online introductie
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Rotterdam - Nieuwe Luxor Theater
zondag 26 mei 2024 om 15:00 uur

De inleiding begint om 13:30 uur. 

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor komt het Zien! zijn er plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen alleen telefonisch worden geboekt via 010 - 484 33 33 (ma t/m vr van 10:00 tot 20:00 uur). Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk. 

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces voor de tickets waar 'Theater met blindentolk' bij staat.

Website van het theater

meer voorstellingen

Komt het Zien! is bij deze voorstellingen van De man van La Mancha:

Een danseres staat in snoekduik-pose met armen en vingers als vleugels naar achter gestrekt.
Naast haar zit een gitarist en achter haar drie mannen bij een hoge zwart metalen trap. Een man met baard en blauw fluwelen jasje priemt zijn lans naar voren. Achter hem 2
paarden en enkele mensen in vechthouding. Een geharnaste man zit op zijn knieen en houdt een houten lans vast. Een vrouw en een
man ondersteunen hem.

Introductie De Man van La Mancha

Document: Introductie De man van La Mancha - Bestandsgrootte: 138 kb
Een man en vrouw staan tegenover elkaar. De vrouw kijkt boos naar de man . Om hen heen
staan mensen die stoelen in de lucht houden.
fotograaf: Jouke Bos