De Stille Trompet (7+)

toneelfamiliemuziektheaterdansicoon audiodescriptie

Familievoorstelling met live muziek, dans en film.

Dit is het verhaal van een instrumentenmaker die op zoek gaat naar een muzikant om zijn instrument te kunnen bespelen.

Instrumentenmaker Hendrik (gespeeld door Jan Arendz) is al aardig op leeftijd, maar de passie voor zijn vak is voor eeuwig. Vanuit zijn knusse, ietwat rommelige, werkplaats klust hij nog dagelijks aan nieuwe instrumenten. De trompet is zijn specialiteit. Mensen lopen langs zijn werkplaats en kijken vaak nieuwsgierig naar binnen. Op een dag werkt Hendrik aan een nieuw exemplaar, de mooiste die hij ooit heeft gemaakt. Hendrik is er zo trots op dat hij niet kan wachten om de trompet aan de buitenwereld te laten zien én horen.

Er is echter één groot probleem: wat hij ook doet en wat hij ook probeert en hoe erg hij ook zijn best doet, het lukt hem niet om geluid uit de trompet te krijgen. Geen enkele noot. Dit is hem nog nooit overkomen. Waarom lukt het Hendrik niet om er muziek mee te maken? Zou de trompet misschien betoverd zijn? Iemand moet er toch geluid uit kunnen krijgen! Maar wie? Hendrik volgt zijn gevoel en besluit op zoek te gaan naar de juiste persoon. Zal het hem lukken om deze stille trompet tot leven te krijgen? Is het een onmogelijke missie of ligt de oplossing dichterbij dan gedacht?

creatief team

Productie: Posthuis Theater i.s.m. Studio EHP
Concept en regie: Evert Haagsma
Techniek: o.l.v. Eric Noorman
Muziek: o.l.v. Frans Douwe Slot
Dans: o.l.v. Eva Nagelhout
Film: Jacob Fokkens
Decor: Yvette van Dijk
Kostuum en grime: Gepke Tuinstra
Acteurs: Jan Arendz e.a.

Een man met schouderlang wit haar zit met een leren werkschort in een muziekinstrumentenwerkplaats. Voor hem op tafel ligt een glanzende trompet.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkom
Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag. Mail naar paulien@komthetzien.nl

waar en wanneer

Heerenveen - Posthuis Theater
zaterdag 3 september 2022 om 14:30 uur

Ticketprijs: € 15

Let op: het theater is vanaf 15 juli t/m 28 augustus gesloten. In deze periode is het, naast online, alleen mogelijk om tickets via de mail te reserveren. Je kunt mailen naar receptie@posthuistheater.nl. De mail wordt wekelijks gelezen.

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor Komt het Zien! zijn er plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen telefonisch worden geboekt via 0513 619494 (di t/m vrij 14.00 – 17.00 uur). Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk.

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces voor de tickets waar 'Komt het Zien' of 'Komt het Zien KIND' bij staat.

Website van het theater...