Eiffel

musicalicoon audiodescriptie

Als dochter van de bekende ontwerper Gustave Eiffel ziet Claire de droom van haar vader vorm krijgen in Parijs. Na het onzichtbare geraamte van het Vrijheidsbeeld te hebben gebouwd, wil de Franse ingenieur iets maken waardoor de wereld hem zal zien. Zijn ambitie maakt hem blind voor de offers die zijn dochter moet brengen. Zij is bang na haar moeder ook haar vader te verliezen, die zich bijna doodwerkt. Als ook haar verloofde Adolphe haar voor een onmogelijke keuze stelt, staat Claire op het punt van breken.

De musical Eiffel vertelt het verhaal van een vader en dochter die elkaar verliezen in het bouwen aan de toekomst, terwijl angstige en verwonderde Parijzenaars aan de oevers van de Seine een technisch wonder van driehonderd meter staal zien verrijzen.

cast

Met Soraya Gerrits, Ad Knippels, Dennis Willekens e.a.

Eiffel is een nieuwe musical van de makers van Checkpoint Charlie (2022/2023).

Soraya Gerrits als Claire Eiffel draagt een zwarte, negentiende-eeuwse jurk en kijkt de camera in. Achter haar staat Ad Knippels als Gustave Eiffel. Op de achtergrond staat een half gebouwde Eiffeltoren.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar vanaf ongeveer een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, dan helpt het theater jou graag. Neem hiervoor telefonisch of per mail contact op met het theater.

waar en wanneer

Doetinchem - Amphion
zaterdag 7 december 2024 om 20:00 uur

Let op: de kassa is van 20 juli tot 11 augustus alleen tussen 13:00 en 17:00 bereikbaar. Online reserveren is altijd mogelijk. 

Reserveer je kaarten online of telefonisch bij het theater.

Bestel je online op de website van het theater? Kies in het bestelproces voor tickets waar 'Blind/slechtziend met blindentolk' bij staat.

Wil je vooraan zitten? Voor Komt het Zien! zijn plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen alleen telefonisch worden geboekt. Vermeld er duidelijk bij dat je tickets met audiodescriptie door de blindentolk wilt boeken.

Theaterkassa: 0314 37 6000. 

Website van het theater