Fokker Blankers Tol

Drie grande dames op het toneel in een stuk over drie zussen die elkaar treffen op een kruispunt in hun leven. Dat wil je niet missen!

Fokker Blankers Tol is een toneelstuk geïnspireerd door drie formidabele actrices. Drie zussen treffen elkaar op wat voor iedereen een kruispunt blijkt te zijn. Tol is het onderwerp van een mediastorm. Fokker is ziek terwijl haar lichaam altijd haar anker en haar kapitaal was. Blankers heeft tot voor kort als een keizerin haar bedrijf geleid en is sinds de dood van hun ouders de matrone van de familie, maar raakt nu langzaam haar greep op de dingen kwijt. Gedrieën verstoppen ze zich even voor de wereld, om op adem te komen, en zich te verliezen in herinneringen. Maar dan blijken er best wel wat oude koeien in de sloot te liggen, en lijken in de kast. Kennen ze elkaar wel echt zo goed als ze denken? En hoeveel tijd hebben ze eigenlijk nog? Want de werkelijkheid klopt intussen steeds dwingender op de deur. Fokker Blankers Tol is een toneelstuk over drie sterke vrouwen die beginnen te wankelen.

cast

Anne Wil Blankers

Henriëtte Tol

Renée Fokker

Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker hangen, in gesprek, op een bank in een gezellige huiskamer met veel planten.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Leeuwarden - Stadsschouwburg De Harmonie
GEWEEST: vrijdag 22 maart 2024

De inleiding begint om 19:00 uur.

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor Komt het Zien! zijn er plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen telefonisch worden geboekt via 058 233 0 233 (dinsdag t/m vrijdag van 12:00 tot 17:00 uur). Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk. 

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces voor de tickets waar 'met blindentolk' bij staat.

Website van het theater

Anne Wil Blankers in trainingspak zit glimlachend en voorover leunend op haar armen op een stoel. Achter haar op tafel een tas met boodschappen. Renée Fokker neemt een slok wijn, zittend op een stoel in een gezellige huiskamer met veel planten. Ze heeft haar benen op een andere stoel gelegd. Henriëtte Tol, de armen over elkaar geslagen staart in de verte. Op de achtergrond zit Anne Wil Blankers, die naar haar kijkt.

Document: - Bestandsgrootte: 4 kb
Anne Wil Blankers, Henriëtte Tol en Renée Fokker hangen, in gesprek, op een bank in een gezellige huiskamer met veel planten.
fotograaf: Annemieke van der Togt