Giselle - Het Nationale Ballet en Het Balletorkest

Een primeur: Giselle is het allereerste klassiek ballet met live audiodescriptie!

Giselle is een romantische klassieker, met sprookjesachtige decors, prachtige kostuums, wereldberoemde solisten en een groot corps de ballet. De magische muziek neemt je mee terug naar de hoogtijdagen van de romantiek. De muziek is vlot, harmonisch en toegankelijk. Het is een van de eerste balletten waarin gebruik wordt gemaakt van leidmotieven: herkenbare thema’s die gekoppeld zijn aan bepaalde personages, gebeurtenissen of emoties. Live uitgevoerd door Het Balletorkest.

Samen met voormalig balletster Ricardo Bustamante blies Rachel Beaujean bij Het Nationale Ballet Giselle nieuw leven in, waardoor het ballet ook in deze tijd fascineert en ontroert. Niettemin staat respect voor de traditie in hun bewerking voorop. Beaujean: ‘Giselle heeft geen houdbaarheidsdatum, de choreografische compositie blijft fenomenaal.’ Bustamante: ‘De tweede akte is van zó’n etherische schoonheid dat zelfs mensen die nooit eerder een ballet gezien hebben er volledig gehypnotiseerd door kunnen raken.’

credits

Choreografie: Marius Petipa, naar Jean Coralli en Jules Perrot

Productie en additionele choreografie: Rachel Beaujean en Ricardo Bustamente

Decor- en kostuumontwerp: Toer van Schayk

Muziek: Adolphe Adam

Muzikale begeleiding: Het Balletorkest o.l.v. Ermanno Florio / tweede dirigent voor tournee: Nathan Brock

het verhaal

De hoofdpersoon, Giselle, denkt in Albrecht haar ware liefde te hebben gevonden, maar hij is niet wie zij denkt dat hij is en bovendien is hij al met een ander verloofd. Albrechts liefde voor Giselle heeft noodlottige gevolgen, maar ook na haar dood is Giselle nog in staat tot liefde en vergeving.

24 met witte tule gesluierde danseressen staan in een grote kring om Giselle heen.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Amsterdam - Nationaal Opera & Ballet
GEWEEST: zondag 5 november 2023

De meet & feel inleiding start om 12:30 uur.

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Reserveer de kaarten niet online, maar neem contact op met het theater via 020 6255 455 of klantenservice@operaballet.nl. Vermeld erbij dat je een ticket wilt boeken met blindentolk.

Er zijn plaatsen vooraan voor Komt het Zien! gereserveerd. Zit je liever ergens anders? Geen probleem! Zoek samen met de kassamedewerker jouw favoriete plek uit. De blindentolk is via de koptelefoon op alle plaatsen en rangen te horen.

Let op: aanmelden is nodig, dus boek geen reguliere tickets via de website, want dan is er geen koptelefoon gereserveerd en mis je belangrijke informatie over de audio-introductie en meet & feel inleiding.

Website van het theater

  

Document: - Bestandsgrootte: 4 kb
Een danseres met een strakke knot in haar met witte bloemetjes versierde haar. Zij spreidt sierlijk haar armen zijwaarts.
fotografie: Marta Syrko en Alex Gouliaev