Giselle - Het Nationale Ballet

dansicoon audiodescriptie

In 2009 creëerden Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante een eigen versie van misschien wel de meest romantische productie uit het klassieke balletrepertoire. Met succes, want hun Giselle veroverde niet alleen de harten van het Nederlandse publiek, maar ook die van toeschouwers in onder meer Spanje, China en Colombia.

Samen met voormalig balletster Ricardo Bustamante blies Beaujean Giselle nieuw leven in, waardoor het ballet ook in deze tijd fascineert en ontroert. Niettemin staat respect voor de traditie in hun bewerking voorop, zoals dat ook geldt voor de prachtige decor- en kostuumontwerpen van Toer van Schayk. Beaujean: ‘Giselle heeft geen houdbaarheidsdatum, de choreografische compositie blijft fenomenaal.’ Bustamante: ‘De tweede akte is van zó’n etherische schoonheid dat zelfs mensen die nooit eerder een ballet gezien hebben er volledig gehypnotiseerd door kunnen raken.’

‘Giselle is als het ware onze Nachtwacht.’

credits

Choreografie: Marius Petipa, naar Jean Coralli en Jules Perrot

Productie en additionele choreografie: Rachel Beaujean en Ricardo Bustamente

Decor- en kostuumontwerp: Toer van Schayk

Muziek: Adolphe Adam

Muzikale begeleiding: Het Balletorkest o.l.v. Ermanno Florio / tweede dirigent voor tournee: Nathan Brock

Giselle

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkom

waar en wanneer

Eindhoven - Parktheater
woensdag 15 november 2023 om 20:00 uur

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor Komt het Zien! zijn er plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen telefonisch worden geboekt via 040 2 11 11 22 (ma - za 9.30 - 18.00) of per mail kaartverkoop@parktheater.nl. Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk.

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces bij het kiezen van de stoelen voor de tickets waar 'Komt het zien' bij staat.

Website van het theater...

meer voorstellingen

Komt het Zien! is ook bij deze voorstellingen:

fotograaf: Marta Syrko