Hendrik Groen - Opgewekt naar de eindstreep

toneelicoon audiodescriptie

Hendrik Groen is terug! Voor de laatste keer komt de meest geliefde bejaarde van Nederland naar het theater. Hendrik moet constateren dat hij steeds vergeetachtiger wordt. Hij besluit in deze ontroerende komedie opnieuw een dagboek bij te houden om grip te houden op het leven. Dat zorgt voor grappige én aangrijpende momenten.

De cast bestaat, net als de vorige Hendrik Groen-voorstellingen, uit jonge acteurs – met Beau Schneider en Britte Lagcher in de hoofdrol. Omdat er in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit.

Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: De zalen bij Pogingen iets van het leven te maken en Zolang er leven is, zaten avond aan avond vol.

Passend Lezen
Wil je voor de voorstelling alvast genieten van het verhaal? Of na de voorstelling het boek nogmaals lezen? Dat kan! Het boek 'Opgewekt naar de eindstreep' is voor leden beschikbaar bij Passend Lezen! Klik hier om het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen te bestellen

in de pers

"allerlaatste etappes van sympathieke oude man ontroeren" - Theaterkrant

"buitengewoon mooi" en "veel te lachen" - Theaterkrant

"Een wonderlijk hoogtepunt is [...] een gezamenlijke, woeste interpretatie van de rockhit Born to be Wild voor rollater en scootmobiel" - Noordhollands Dagblad

"Werkelijke ontroering" - Noordhollands Dagblad

Hendrik Groen staat links in beeld met een feesthoedje op. Hij wordt omhelst door een jong meisje met eenzelfde soort feesthoedje. Op de achtergrond zitten drie van zijn medebewoners op een bank. Ook zij dragen allemaal een feesthoedje.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling, inclusief kennismaking met de acteurs en hun stemmen
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar, naar de introductie...
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar paulien@komthetzien.nl

waar en wanneer

Veldhoven - Theater De Schalm
GEWEEST: donderdag 12 januari 2023

De meet & feel inleiding begint om 19:15 uur.

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor komt het Zien! zijn plaatsen vooraan gereserveerd. Deze boek je door contact op te nemen met het theater via 040 253 35 78 (dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 - 15.00 uur) of reserveringen@deschalm.com. Vermeld er duidelijk bij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk.

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces voor de tickets waar 'ticket met blindentolk' bij staat.

Website van het theater...