Het was Zondag in het Zuiden

musicalmuziektheateropenluchticoon audiodescriptie

19 december 1993. Het is een zondag in het zuiden, niks aan de hand. Wat begon als een hoge waterstand van de Maas groeide binnen een paar dagen uit tot een watersnood die een dorp totaal overrompelde en tegelijkertijd dichterbij elkaar bracht dan ooit.

Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort Venlo presenteren deze zomer Het was Zondag in het Zuiden. Een nieuwe Nederlandse spektakelmusical met muziek van Rowwen Hèze over het hoogwater in Limburg. De hoofdrollen worden gespeeld door o.a. Renée van Wegberg, Buddy Vedder, Hein van der Heijden, Suzan Seegers en Victor Lammertijn.

Het artistieke team van Dagboek van een Herdershond creëert deze nieuwe musical in het openluchttheater in Tegelen.

het verhaal

Radiojournalist Sarah ziet de ramp als dé kans op een mooie reportage, de doorbraak in haar carrière. Maar dat moet ze wel nog bewijzen op de radioredactie van Omroep Limburg. Haar ouders proberen koste wat kost hun boerderij en de beesten veilig te stellen. Evacueren is geen optie, zelfs niet als het leger het eist. Dat is zeer tegen de wens in van hun oudste dochter die halsoverkop en hoogzwanger met haar vriend naar Nederland reist om haar familie bij te staan.

Het hele dorp komt samen om elkaar en hun dorp te beschermen. Burgemeester Laurens Ruiten denkt genoeg tijd te hebben om zijn dorpen in Noord Limburg te redden. Ondanks al zijn inspanningen, loopt hij volgens zijn raadsleden achter de feiten aan. De druk wordt opgevoerd. Totdat hij opeens spoorloos verdwijnt.

De musical zal ongeveer 2,5 uur duren inclusief pauze.

Een vrouw in een rubberbootje. Ze kijkt met een hand boven haar ogen turend in de verte. Op de achtergrond verdwijnen huizen bijna onder water. Beeldtekst: Het was Zondag in het Zuiden.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar vanaf enkele dagen voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom

De voorstelling speelt in de openlucht. Het publiek zit onder een overkapping. De voorstelling gaat onder alle omstandigheden door, ook als het regent.

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag. Mail naar paulien@komthetzien.nl

waar en wanneer

Tegelen - Openluchttheater De Doolhof
woensdag 26 juli 2023 om 20:30 uur

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Bestel je ticket dan online en kies voor de ticketsoort 'met blindentolk'. Je bestelt via de ticketlink van 26 juli.

Kom je er online niet uit bel dan naar 0900-1330 (lokaal tarief). Vermeld er duidelijk bij dat je plaatsen wilt boeken met blindentolk. De kaartverkoop voor deze voorstelling verloopt via Eventim. Als je telefonisch reserveert, gaat dit via het call center van Eventim.

Website van de voorstelling...