Jesus Christ Superstar

musicalicoon audiodescriptie

De indrukwekkende rockmusical Jesus Christ Superstar is terug, en hoe! Met de combinatie van de onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber en de regie van de internationaal geprezen regisseur Ivo van Hove belooft de voorstelling dé theaterbelevenis in 2024 te worden. Jeangu Macrooy schittert in de iconische rol van Jezus.

Jesus Christ Superstar is een prachtige - puur door songs gedreven - musical over een sociaal bevlogen vriendengroep waarin Jezus zich tot een leider ontwikkelt. Hij heeft vernieuwende ideeën om op te komen voor mensen die geen stem hebben in de samenleving. Het leidt tot een nieuwe beweging; een volksopstand. Een verhaal voor én van onze tijd.

Verwacht een theaterspektakel waarin het originele repertoire (in het Engels) op indrukwekkende wijze met een live orkest in een unieke setting ten gehore wordt gebracht.

cast en makers

Jeangu Macrooy - Jezus
Lucas Hamming - Judas
Edwin Jonker - Pilatus
Alex Klaasen / Paul de Leeuw - King Herod
Magtel de Laat - Maria Magdalena
en vele anderen

muziek: Andrew Lloyd Webber
liedteksten: Tim Rice
regie: Ivo van Hove

Het beeld logo van Jesus Christ Superstar. De achtergrond is wit en de titel in  rode letters aan de linkerkant. Aan de rechterkant een foto van hoofdrolspeler Jeangu Macrooy met een rood kruis voor zijn mond en getekend prikkeldraad om zijn hoofd.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Rotterdam - Nieuwe Luxor Theater
maandag 1 april 2024 om 15:00 uur

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor Komt het Zien! zijn plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen alleen telefonisch worden geboekt via 010 - 484 33 33 (ma t/m vr van 10:00 tot 20:00 uur). Vermeld er duidelijk bij dat je tickets met blindentolk wilt reserveren, wij raden echter af superseats te bestellen met audiodescriptie.. 

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces voor de tickets waar 'Theater met blindentolk' bij staat.

Website van het theater

Portretfoto van Freek Bartels. Hij speelt de rol van Judas. Portretfoto van Jeangu Macrooy. Hij speelt de rol van Jezus. Portretfoto van Magtel de Laat. Zij speelt de rol van Maria Magdalena.

fotocredits: Roeltje vd Sande Bakhuyzen, Rinse Fokkema en Evely Duis