Jesus Christ Superstar

musicalicoon audiodescriptie

De indrukwekkende rockmusical Jesus Christ Superstar is terug, en hoe! Met de combinatie van de onvergetelijke tekst en muziek van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber en de regie van de internationaal geprezen regisseur Ivo van Hove belooft de voorstelling dé theaterbelevenis in 2024 te worden. Jeangu Macrooy schittert in de iconische rol van Jezus.

Jesus Christ Superstar is een prachtige - puur door songs gedreven - musical over een sociaal bevlogen vriendengroep waarin Jezus zich tot een leider ontwikkelt. Hij heeft vernieuwende ideeën om op te komen voor mensen die geen stem hebben in de samenleving. Het leidt tot een nieuwe beweging; een volksopstand. Een verhaal voor én van onze tijd.

Verwacht een theaterspektakel waarin het originele repertoire (in het Engels) op indrukwekkende wijze met een live orkest in een unieke setting ten gehore wordt gebracht.

cast en makers

Jeangu Macrooy - Jezus
Lucas Hamming - Judas
Edwin Jonker - Pilatus
Alex Klaasen / Paul de Leeuw - King Herod
Magtel de Laat - Maria Magdalena
en vele anderen

muziek: Andrew Lloyd Webber
liedteksten: Tim Rice
regie: Ivo van Hove

Het beeld logo van Jesus Christ Superstar. De achtergrond is wit en de titel in  rode letters aan de linkerkant. Aan de rechterkant een foto van hoofdrolspeler Jeangu Macrooy met een rood kruis voor zijn mond en getekend prikkeldraad om zijn hoofd.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Groningen - Martiniplaza
zaterdag 1 juni 2024 om 15:00 uur

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Reserveer dan de kaarten door telefonisch contact op met het theater via 050 5222 777 (ma - vr van 12.00 tot 17.00). Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de blindentolk. Samen met de kassamedewerker van het theater kun je jouw favoriete plek uitkiezen. De blindentolk is op alle rangen en plaatsen via de koptelefoon te horen, echter raden wij geen superseats aan met audiodescriptie. 

Aanmelden is nodig, dus boek geen reguliere tickets via de website, want dan is er geen koptelefoon gereserveerd en mis je de extra informatie over de audio-introductie en meet & feel inleiding.

Website van het theater..

Portretfoto van Freek Bartels. Hij speelt de rol van Judas. Portretfoto van Jeangu Macrooy. Hij speelt de rol van Jezus. Portretfoto van Magtel de Laat. Zij speelt de rol van Maria Magdalena.

fotocredits: Roeltje vd Sande Bakhuyzen, Rinse Fokkema en Evely Duis