Les Misérables

musicalicoon audiodescriptie

Het verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde is terug in Nederland. Beleef de klassieker nu als nooit tevoren met een geheel nieuw decor en een sterrencast! Les Misérables won maar liefst 6 Musical Awards: Beste Grote Musical, Freek Bartels als Beste Mannelijke Hoofdrol, Beste Regie, Beste Decorontwerp, Beste Lichtontwerp én de Publieksprijs Beste Musical 2023.

Het verhaal
Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobserdeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

Les Misérables, een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal. Geschreven door Victor Hugo. Een musical die je gezien moet hebben!

cast

Milan van Waardenburg – Jean Valjean
Nordin de Moor – Javert
Yannick Plugers – Thénardier
Michael Muyderman – Marius
Ianthe Tavernier – Eponine
Ellen Pieters – Madame Thénardier
Channah Hewitt – Fantine
Mark Roy Luykx – Enjolras
Sem Gerritsma – Cosette

Een groot ensemble én een 14-koppig orkest.

in de pers

Na de première is Les Misérables bedolven onder 5-sterren recensies. Iedereen is het er over eens: de musical is GEWELDIG!

"Als het kon zouden we meer dan de maximale vijf sterren willen geven!" - Musicalsites *****

"De nieuwe Les Misérables is overdonderend en doet recht aan het verhaal van Victor Hugo" - Volkskrant *****

"Ook zeer aan te raden voor wie denkt niet aangetrokken te worden door musical. Deze versie van Les Misérables is op en top kunst." - Algemeen Dagblad ****

"Een tijdloos succes door de vaart, de topmuziek en het geweldige verhaal" - Het Parool

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar
  • blindengeleidehonden zijn welkom, let op: na de pauze zijn er explosies, schoten en lichtflitsen
  • de voorstelling duurt in totaal ongeveer 3 uur, inclusief pauze
Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Eindhoven - Parktheater
GEWEEST: zondag 24 september 2023

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor Komt het Zien! zijn plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen telefonisch worden geboekt via 040 2 11 11 22 (ma - za 9.30 - 18.00) of per mail kaartverkoop@parktheater.nl. Vermeld er duidelijk bij dat je tickets met blindentolk wilt reserveren.

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces bij het kiezen van de stoelen voor de tickets waar 'Komt het zien' bij staat.

Website van het theater

  

Mensen op zelf gebouwde houten barricades, schreeuwen en houden hun vuisten en geweren strijdbaar in de lucht.
fotocredits: TM © 1986 CMOL en Roy Beusker