Les Misérables

musicalicoon audiodescriptie

Het verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde keert terug naar Nederland. Beleef de klassieker nu als nooit tevoren met een geheel nieuw decor en een sterrencast!

Het verhaal
Frankrijk in een tijd van onrust, armoede en oneerlijkheid. Na 19 jaar gevangenschap lijkt Jean Valjean zijn vrijheid tegemoet te gaan. Javert helpt hem uit de droom en laat hem weten aan welke voorwaarden hij de rest van zijn leven moet voldoen. Om hieraan te ontsnappen verscheurt Jean Valjean zijn vrijlatingsbrief en neemt een nieuwe identiteit aan. Door de jaren heen bewijst hij een goed persoon te zijn en probeert hij zijn verleden achter zich te laten. Lukt het Jean Valjean om uit handen te blijven van de geobserdeerde Javert, die hem koste wat kost wil bestraffen voor het breken met de voorwaarden?

Les Misérables, een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal. Geschreven door Victor Hugo. Een musical die je gezien moet hebben!

De populairste musical ter wereld
De musical Les Misérables, gebaseerd op de klassieker van Victor Hugo, is wereldwijd populair bij publiek en pers. Naast verschillende Tony, Olivier, Oscar, Grammy en Musical awards, liet het Nederlandse publiek afgelopen september weten de musical nog steeds zeer te waarderen. Zowel het nummer Breng hem thuis en Nog één dag werden tijdens de Uitmarkt 2021 in de top 10 gestemd binnen de categorie Favoriete musicalsong allertijden.

Deze voorstelling is volledig Nederlandstalig.

Passend Lezen
Wil je voor de voorstelling alvast genieten van het verhaal? Of na de voorstelling het boek nogmaals lezen? Dat kan! De Nederlandse versie van het boek 'De ellendigen' is voor leden beschikbaar bij Passend Lezen! Klik hier om het boek te bestellen.

cast

Milan van Waardenburg – Jean Valjean
René van Kooten – Jean Valjean
Freek Bartels – Javert
Yannick Plugers – Thénardier
Michael Muyderman – Marius
Vajèn van den Bosch – Eponine
Ellen Pieters – Madame Thénardier
Channah Hewitt – Fantine
Mark Roy Luykx – Enjolras
Sem Gerritsma – Cosette

Een groot ensemble én een 14-koppig orkest.

in de pers

Na de première op zondag 5 maart is Les Misérables bedolven onder 5-sterren recensies. Iedereen is het er over eens: de musical is GEWELDIG! Binnenkort lees je hier meer.

Een meisje met hoed zit op de grond een jongeman zit geknield voor haar en heeft haar hand gepakt.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkom
  • de voorstelling duurt ca 90 minuten voor de pauze en 65 minuten na de pauze
Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar paulien@komthetzien.nl

waar en wanneer

Apeldoorn - Theater Orpheus
zondag 30 april 2023 om 14:30 uur

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor Komt het Zien! zijn er plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen telefonisch worden geboekt via 055 527 03 00 (ma t/m vr 10:00 - 14:00 uur). Vermeld er duidelijk bij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk.

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces voor de tickets waar 'Ticket inclusief blindentolk' bij staat.

Website van het theater...

Javert  in zwart en Valjean met groene jas trekken elk met al hun kracht aan een kant van een ketting. Hoeren op de barricade. Met kleurige kleding, diepe decolettes, ingesnoerde tailles en kanten onderbroeken. Valjean zit met gevouwen handen op een stukje barricade. Hij kijkt omhoog.

Een groep mensen staat met geheven hoofd  en omhooggestoken gebalde vuisten. Achter hen wappert een rode vlag.
fotocredits: TM © 1986 CMOL en Roy Beusker