Midzomernachtsdroom

familiemuziektheaterdansicoon audiodescriptieintroductie hier beschikbaar...

Theater Oostpool, dansgezelschap Introdans en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel bundelen hun krachten en nemen je mee in de origineelste Shakespeare die je ooit hebt gezien. Met meer dan 35 performers op het toneel kun je rekenen op een avond vol kleur, uitbundigheid, humor en dat alles in een gloednieuwe bewerking in de taal van nu.

De romantische komedie Midzomernachtsdroom speelt zich af in het Athene van 1600, waar het leven voornamelijk draait om productief zijn. Er geldt al dertig jaar een verbod op slapen in de stad. Op zoek naar vrijheid en intimiteit proberen vier jonge geliefden te ontsnappen aan deze door oudere generaties opgelegde regel en vluchten het bos in. Daar vallen zij voor de eerste keer in slaap. Omringd door mythische boswezens en een club toneelspelers, geven ze zich over aan de bedwelmende krachten van de verbeelding, het leven en de liefde.

Of je nou een ervaren Shakespeare bezoeker bent of juist voor de eerste keer in een theater komt, Midzomernachtsdroom is een belevenis die je niet wil missen.

cast

Theater Oostpool

dansgezelschap Introdans

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel

in de pers

"Een wervelende en bijzonder geslaagde show” - Elsevier ★★★★★

“Droomhuwelijk van entertainment en engagement”, “De beste Shakespearebewerking in jaren” - NRC ★★★★

“Een wervelende opeenvolging van dans, live muziek en theater”, “Een theatrale explosie” - Trouw ★★★★

Een man met snor heeft een gouden beeldje in zijn hand. Om hem heen zes mensen die verschillende poses aannemen. Op de achtergrond meerdere mensen die verschillende blaasinstrumenten bespelen.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Groningen - Stadsschouwburg
GEWEEST: zondag 10 september 2023

De inleiding begint om 19:15 uur en duurt tot ongeveer 19:45 uur.

Aanmelden is nodig. Reserveer daarom de kaarten niet online, maar neem contact op met het theater via 050 368 0 368 (op werkdagen tussen 12:00 en 14:00). Vermeld duidelijk dat je tickets wilt reserveren met blindentolk. Samen met de kassamedewerker kun je jouw favoriete plek uitkiezen. De blindentolk is op alle rangen en plaatsen via de koptelefoon te horen.

Let op: boek geen reguliere tickets via de website, want dan is er geen koptelefoon gereserveerd en mis je belangrijke extra informatie over de audio-introductie en meet & feel inleiding.

Website van het theater

  

Hieronder vind je een beknopte introductie van Midzomernachtsdroom. Je kunt kiezen uit audio of tekst.

Maak ook alvast kennis met de stemmen van de acteurs! Klik hier voor de pagina met de stemmen

Document: - Bestandsgrootte: 4 kb
Een man en een vrouw staan tegenover elkaar. Om hen heen maken dansers grote sprongen. Voor de felroze gekleurde achtergrond staan muzikanten.
fotograaf: Joris van Bennekom