Midzomernachtsdroom

familiemuziektheaterdansicoon audiodescriptieintroductie hier beschikbaar

Theater Oostpool, dansgezelschap Introdans en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel bundelen hun krachten en nemen je mee in de origineelste Shakespeare die je ooit hebt gezien. Met meer dan 35 performers op het toneel kun je rekenen op een avond vol kleur, uitbundigheid, humor en dat alles in een gloednieuwe bewerking in de taal van nu.

De romantische komedie Midzomernachtsdroom speelt zich af in het Athene van 1600, waar het leven voornamelijk draait om productief zijn. Er geldt al dertig jaar een verbod op slapen in de stad. Op zoek naar vrijheid en intimiteit proberen vier jonge geliefden te ontsnappen aan deze door oudere generaties opgelegde regel en vluchten het bos in. Daar vallen zij voor de eerste keer in slaap. Omringd door mythische boswezens en een club toneelspelers, geven ze zich over aan de bedwelmende krachten van de verbeelding, het leven en de liefde.

Of je nou een ervaren Shakespeare bezoeker bent of juist voor de eerste keer in een theater komt, Midzomernachtsdroom is een belevenis die je niet wil missen.

cast

Theater Oostpool

dansgezelschap Introdans

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel

in de pers

"Een wervelende en bijzonder geslaagde show” - Elsevier ★★★★★

“Droomhuwelijk van entertainment en engagement”, “De beste Shakespearebewerking in jaren” - NRC ★★★★

“Een wervelende opeenvolging van dans, live muziek en theater”, “Een theatrale explosie” - Trouw ★★★★

Een man met snor heeft een gouden beeldje in zijn hand. Om hem heen zes mensen die verschillende poses aannemen. Op de achtergrond meerdere mensen die verschillende blaasinstrumenten bespelen.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Nijmegen - Stadsschouwburg Nijmegen
GEWEEST: woensdag 11 oktober 2023

De meet & feel inleiding begint om 19:00 uur en eindigt om 19:30 uur.  

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor Komt het Zien! zijn plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen alleen telefonisch worden geboekt via 024 3221100 (woensdag t/m zaterdag van 11 tot 15 uur). Vermeld er duidelijk bij dat je tickets met blindentolk wilt reserveren.

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces voor de tickets waar 'met blindentolk' bij staat.

Let op: de voorstelling Midzomernachtsdroom speelt in Nijmegen meerdere dagen, er is alleen audiodescriptie bij de voorstelling op 11 oktober.

Website van het theater

  

Hieronder vind je een beknopte introductie van Midzomernachtsdroom. Je kunt kiezen uit audio of tekst.

Maak ook alvast kennis met de stemmen van de acteurs! Klik hier voor de pagina met de stemmen

Document: - Bestandsgrootte: 4 kb
Een man en een vrouw staan tegenover elkaar. Om hen heen maken dansers grote sprongen. Voor de felroze gekleurde achtergrond staan muzikanten.
fotograaf: Joris van Bennekom