Notenkraker door Introdans

familiedansicoon audiodescriptie

Magische, fantasierijke bewerking van hét winterballet bij uitstek NL première.

Grenzeloze fantasie, uitbundige choreografieën, tedere dans en prachtige kostuums: Introdans presenteert dit seizoen wederom een eigentijdse bewerking van een geliefde klassieker voor de héle familie. Dit keer hét winterballet bij uitstek: De Notenkraker, van de Belgische choreograaf Jeroen Verbruggen. Zijn eigentijdse versie op muziek van Tsjaikovski bevat géén kerstboom, suikerfee of cadeautjes maar wél alle magie en betovering die je bij De Notenkraker verwacht! Introdans geeft het een eigenzinnige en eigenwijze touch. Een versie over het ‘kraken’ van je eigen schil, je eigen noot, om op die manier je ware identiteit te kunnen ontdekken. Voor het eerst te zien in Nederland!

Twee personen houden elkaar vast. De linker figuur draag een oranje pak waar spieren op te zien zijn en een masker van oranje stekels. De rechter figuur draagt een blauw pakje met glitters en kralen.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar vanaf ongeveer een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, dan helpt het theater jou graag. Neem hiervoor telefonisch of per mail contact op met het theater.

waar en wanneer

Nijmegen - Stadsschouwburg Nijmegen
woensdag 22 januari 2025 om 20:00 uur

Let op: de kassa is van 20 juli tot 14 augustus niet bereikbaar. Online reserveren is altijd mogelijk. 

Reserveer je kaarten online, telefonisch of per mail bij het theater.

Bestel je online op de website van het theater? Kies in heet bestelproces voor tickets waar 'met blindentolk' bij staat. 

Wil je vooraan zitten? Voor Komt het Zien! zijn plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen alleen telefonisch worden geboekt. Vermeld er duidelijk bij dat je tickets met audiodescriptie door de blindentolk wilt boeken. 

Theaterkassa: 024 322 1100 of kassa@sedv.nl

Website van het theater

 

meer voorstellingen

Komt het Zien! is bij deze voorstellingen van Notenkraker door Introdans:

fotograaf: Pieter Henket