Onze Jordaan

musicalicoon audiodescriptie

In het kader van het 750-jarig bestaan van de stad Amsterdam maakte Diederik Ebbinge een sfeervolle nieuwe Nederlandse musical over de Jordaan!

In Onze Jordaan blikt Greet (Ellen Pieters) op haar 80ste verjaardag uitgebreid terug op haar tijd in deze bekende Amsterdamse wijk. Op de uittocht van de echte Jordanezen en de komst van de yuppen en studenten. Op het missen van haar man Jopie, haar leven als alleenstaande moeder en de saamhorigheid onder de buurtbewoners, die nog sterker werd door de komst van het buurtkoor 'de Belcanto’s'. Een verhaal vol van humor, emotie, melancholie en verbittering, maar vooral ook van hoop en verzoening.

Onze Jordaan wordt muzikaal ondersteund door de typische belcanto-zangstijl, zoals we die kennen van Willy Alberti, Johnny Jordaan en Tante Leen. In nieuwe arrangementen passeren heerlijke meezingers de revue, zoals De parelvissers, Bij ons in de Jordaan, La donna è mobile en De glimlach van een kind.

Exclusief met live audiodescriptie in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

cast

Met Ellen Pieters, Richard Spijkers, Roosmarijn Luyten, Desi van Doeveren, Peter Gijsbertsen, Steyn de Leeuwe, Stefan de Kogel, Walter de Kok, Marieke Goemans, Julia Berendse, Mark Roy Luykx, Mitch Blaauw, Melinda de Vries, Willianne Liemborg en Abel Leemans.

Tekst en regie: Diederik Ebbinge
Muzikale leiding: Jeroen Sleijfer
Choreografie: Pim Veulings

Een getekend Amsterdams tafereel: zingende mensen bij een draaiorgel in een steeg. Een zwangere vrouw en een meisje kijken toe.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkomAls je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, dan helpt het theater jou graag. Neem hiervoor telefonisch of per mail contact op met het theater.

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, dan helpt het theater jou graag. Neem hiervoor telefonisch of per mail contact op met het theater.

waar en wanneer

Amsterdam - DeLaMar Theater
zondag 17 november 2024 om 14:00 uur

Let op: De kassa van het theater is van 1 juli tot 12 augustus telefonisch alleen tussen 14:00 en 19:00 bereikbaar. Online reserveren is altijd mogelijk.

Reserveer je kaarten telefonisch of via deze speciale link.

Wil je vooraan zitten? Voor Komt het Zien! zijn plaatsen vooraan gereserveerd. Deze plaatsen zijn niet terug te zien in het boekingsproces via bovenstaande link en kunnen alleen telefonisch worden geboekt. Vermeld er duidelijk bij dat je tickets met audiodescriptie door de blindentolk wilt boeken.

Theaterkassa: 020 220 01 10 (van 11.00 tot 20.00 uur). 

Let op: boek je online, boek dan alleen via bovenstaande link en niet via de normale bestellink op de site van het DeLaMar Theater. Je bent anders niet aangemeld voor de audiodescriptie en mist belangrijke informatie over de inleiding e.d.

Website van het theater

 

De 14-koppige cast van De Jordaan poseert bij de bar van een kroeg.
foto: Margot de Heide