Piratenkoningin (8+)

familieoperaicoon audiodescriptie

Water, overal water! Zee niks dan zee!” Met Piratenkoningin presenteren Theater Sonnevanck, de Nederlandse Reisopera en ROSE stories een spectaculaire familieopera voor jong en oud. Een stoer ensemble van elf musici en zeven zangers vormt een wilde eigenzinnige piratenbende. Geen orkest in de orkestbak maar musicerend op het dek, in de kajuit en hoog in de mast, de woeste wind trotserend. Zij brengen dit avonturenverhaal over ontdekken wie je bent en waar je je thuis voelt. Een vertelling vol moed, vol twijfel, vol doorzettingsvermogen en boordevol muziek.

cast

Spel en zang
Oona - Lilian Farahani
Grace - Francis van Broekhuizen
Queen - Aylin Sezer
Toby/Piraat Mossel - Lionel von Lawrence,
Weeskind/Piraat Dizzy - Gitty Preger,
Conciërge Krab/Piraat Blauwvoet - Carl Refos
Weeskind/Piraat Draak/Lakei - Joris van Baar.

Musici
Fluit - Rosanne van Bers
Klarinet - Miguel Ayerra Ongay
Fagot - Nuno Mourão
Hoorn - Yeonji Yu
Slagwerk - João Brito
Viool 1- Leyre Acebes García
Viool 2 - Novilé Maceinaité
Altviool - Michiel Holtrop
Cello - Teodora Nedyalkova
Contrabas - Pedro de Elvas Raposo
Keyboard - Charlie Bo Meijering

verhaal

In een weeshuis op een rotsachtige kust aan de rand van de zee, hopen Oona en haar beste vriend Tony elke week om uitgekozen te worden door de langskomende papa’s en mama’s. Op een nacht verschijnt de geest van Grace O’Malley, ooit een beruchte piratenkapitein, de schrik van de zee. Grace vindt dat Oona zich veel te afwachtend opstelt. Ze moet haar eigen pad kiezen en wegwezen uit het weeshuis! Diezelfde nacht wordt Toby meegenomen door niemand minder dan de Queen - over wie gefluisterd wordt dat ze kinderen verandert in konijnen. Oona neemt een besluit. Samen met Grace springt ze op een piratenschip en vaart ze achter de Queen aan. Oona ontpopt zich als een geboren piratenkapitein. Ze zullen Toby terugkrijgen, maar hoe?

Twee vrouwen verkleed als piraten kijken de camera in. De achterste vrouw draagt een ooglapje. Ze zijn omgeven door blauwe doeken en rook.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkom
  • voor iedereen vanaf 8 jaar

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, dan helpt het theater jou graag. Neem hiervoor telefonisch of per mail contact op met het theater.

waar en wanneer

Den Haag - Koninklijke Schouwburg
zondag 20 oktober 2024 om 15:30 uur

Boek tickets via de speciale link van het theater. Boek tickets

Zit je liever ergens anders, geen probleem! Reserveer je tickets telefonisch via 088 356 5356 (di t/m vr 14:00-18:00). Vermeld er duidelijk bij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk en zoek samen met de kassamedewerker jouw favoriete plaats. De blindentolk is via de koptelefoon op alle plekken en rangen te horen. 

Of mail naar service@hnt.nl

Website van het theater

 

meer voorstellingen

Komt het Zien! is bij deze voorstellingen van Piratenkoningin (8+):