Rapunzel de Musical (4+)

Genomineerd voor Publieksprijs Beste Familiemusical door de Musical Awards! 

In theaterseizoen 2023 - 2024 gaat de sprookjestraditie van Van Hoorne Entertainment verder met Rapunzel de Musical, een familiemusical die een ware beleving is voor jong, maar ook voor oud! In deze voorstelling komt het welbekende verhaal tot leven over het meisje met haar prachtige lange haren. Met betoverende liedjes, schitterende kostuums, een groots decor en natuurlijk een flinke dosis humor is Rapunzel dé sprookjesmusical van het jaar!

cast

Met Sita Vermeulen als Rapunzel.

het verhaal

Rapunzel is een mooie, nieuwsgierige prinses met prachtige lange, magische haren die alleen kunnen worden geknipt met de speciale gouden schaar. Terwijl Rapunzel met haar moeder, de koningin, het hele land doorreist op zoek naar de kapper die in het bezit is van een gouden schaar, ontmoet ze kappersknecht Tobias. Hij is op slag verliefd op Rapunzel.

Maar als blijkt dat ook de molenaarszoon zijn oog op Rapunzel heeft laten vallen, raakt ze verwikkeld in een hilarische strijd om haar hart. De molenaarszoon besluit de prinses te ontvoeren en op te sluiten. In eenzaamheid droomt Rapunzel van een dappere man die haar zal bevrijden. Zal het Tobias lukken haar te vinden? En komen haar lange haren dan misschien toch nog van pas?

Een kapper wil de vlecht van Rapunzel afknippen.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar, naar de online introductie
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom
  • voor iedereen vanaf 4 jaar

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Rotterdam - Nieuwe Luxor Theater
zondag 23 juni 2024 om 13:30 uur

De meet & feel inleiding begint om 12:15 uur.

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor komt het Zien! zijn er plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen alleen telefonisch worden geboekt via 010 - 484 33 33 (ma t/m vr van 10:00 tot 20:00 uur). Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk. 

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces voor de tickets waar 'Theater met blindentolk' bij staat.

Website van het theater

 

Een vrouw met knalrood haar zingt. De molenaarszoon kijkt haar vragend aan. Vier mensen in vrolijke kleuren zingen terwijl ze linten vasthouden die aan een paal vast zitten. Rapunzel danst met kappersknecht Tobias, die eruitziet als een prins.

 

Fotograaf: Wim Lanser

introductie Rapunzel de Musical

Document: introductie Rapunzel - Bestandsgrootte: 132 kb
Rapunzel in roze sprookjesjurk. Haar meterslange blonde vlecht wordt opgetild door 3 lakeien.
fotograaf: Nick van Ormondt