Ripperda, nieuwe muziektheatervoorstelling van Zummerbühne

muziektheateropenluchticoon audiodescriptie

Ripperda is een muziektheatervoorstelling over bravoure, list en bedrog.

Hoe schop je het vanuit de Groninger klei tot eerste minister van Spanje en legeraanvoerder van Marokko? Het verhaal over een zoon van een berooide adellijke familie. Een charmante leugenaar die bijna de troon bestijgt, maar roemloos ten onder gaat.

Laat je meeslepen door mediterraanse muziek, een groots koor en orkest. En stel jezelf de vraag: waar eindigt de waarheid en begint de leugen?

Met Bert Visscher als Johan Willem Ripperda. Zo’n bijzonder figuur past perfect bij Bert Visscher!

Ripperda speelt in de openlucht bij de wierde Maarhuizen. Een prachtige plek, met een historische boerderij en de weidsheid van het Groninger landschap midden in de natuur.

Met 23.000 bezoekers verdeeld over 23 zomerse speelavonden, was de eerste productie Hollands Hoop van Zummerbühne een groot succes. Zummerbühne produceert vijf jaar lang grootschalig, herkenbaar muziektheater met een sterke verbinding met Groningen. Ieder jaar op een andere plek in de provincie, met een andere voorstelling.

makers en spelers

Acteurs: Bert Visscher, Rogier in ’t Hout, Mirjam Stolwijk, George Tobal, Joop Wittermans, Marieke Klooster e.a.

een groots orkest, muzikale solisten, een 40-koppig koor en vele figuranten

Tekst en regie: Koos Terpstra

Composities: Reinout Douma

 

Het hoofd van Bert Visscher leunend op het hoofd van een blond jongetje. Rechts daarvan groot de titel: Ripperda. Met als ondertitel: Groningers liegen niet. Helemaal links in het klein het logo van Zummerbuhne.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met de organisatie. Mail naar paulien@komthetzien.nl

waar en wanneer

Winsum - De wierde Maarhuizen
vrijdag 1 september 2023 om 20:15 uur

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Reserveer de kaarten dan online via de website van Zummerbuhne.  Kies in het bestelproces voor de tickets waar 'slechtzienden' bij staat. Boek hier tickets voor 1 september.

Website van Zummerbuhne...