Ripperda, nieuwe muziektheatervoorstelling van Zummerbühne

muziektheateropenluchticoon audiodescriptieintroductie hier beschikbaar...

Ripperda is een muziektheatervoorstelling over bravoure, list en bedrog.

Hoe schop je het vanuit de Groninger klei tot eerste minister van Spanje en legeraanvoerder van Marokko? Het verhaal over een zoon van een berooide adellijke familie. Een charmante leugenaar die bijna de troon bestijgt, maar roemloos ten onder gaat.

Laat je meeslepen door mediterraanse muziek, een groots koor en orkest. En stel jezelf de vraag: waar eindigt de waarheid en begint de leugen?

Met Bert Visscher als Johan Willem Ripperda. Zo’n bijzonder figuur past perfect bij Bert Visscher!

Ripperda speelt in de openlucht bij de wierde Maarhuizen. Een prachtige plek, met een historische boerderij en de weidsheid van het Groninger landschap midden in de natuur.

Zummerbühne produceert vijf jaar lang grootschalig, herkenbaar muziektheater met een sterke verbinding met Groningen. Ieder jaar op een andere plek in de provincie, met een andere voorstelling.

makers en spelers

Acteurs: Bert Visscher, Rogier in ’t Hout, Mirjam Stolwijk, George Tobal, Joop Wittermans, Marieke Klooster e.a.

een groots orkest, muzikale solisten, een 40-koppig koor en vele figuranten

Tekst en regie: Koos Terpstra

Composities: Reinout Douma

Een leuk interview met Bert Visscher over zijn rol in Ripperda, "Wat een uitdaging man, ik moet opeens toneelspelen!" Lees het interview

Interview met de kostuumontwerper, "20 rokken voor figuranten? Sjerpen van verschillende landen? We maken het allemaal!" Lees het interview 

in de pers

"Ripperda heeft alles wat je van locatietheater wenst: het stuk boeit en verrast; heeft zeggingskracht en is komisch. Daarbij is de locatie, op wierde Maarhuizen, prachtig. Het podium staat boven een watertje, waar de kikkers lustig kwaken, en wordt omzoomd door bomenrijen. Zo heeft producent Zummerbühne, die jaarlijks een locatievoorstelling maakt in Groningen, het opnieuw voor elkaar: na debuut Hollands Hoop is ook Ripperda een waar locatietheater-feestje." - NRC

Bert Visscher als Ripperda zit bij een vijvertje met in het midden een gouden fontein, gemaakt van slordig opgestapeld kinderspeelgoed dat is goud gespoten.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar
  • blindengeleidehonden zijn welkom
  • de voorstelling duurt ongeveer 2,5 uur en heeft een pauze
  • de locatie is met het openbaar vervoer beperkt bereikbaar (zeker 's avonds laat)

Ripperda speelt buiten in de openlucht.

Het kan ‘s avonds flink afkoelen, ook al is het zomer. Kleed je daarom warm genoeg aan. En zorg voor regenkleding (geen paraplu’s) bij regen. Houd de weerberichten goed in de gaten. De voorstelling gaat altijd door, ook als het regent.

De speellocatie van Ripperda is op wierde Op Maarhuizen (Maarhuizen 3), nabij Winsum. Het parkeerterrein voor auto's bevindt zich bij Op Maarhuizen. De route is iets anders dan je navigatie aangeeft. Volg daarom de gele borden P-Ripperda zodra je deze tegenkomt. Vanaf het parkeerterrein is het ongeveer 300 meter (7 minuten) lopen naar de voorstellingslocatie.

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met de organisatie. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Winsum - De wierde Maarhuizen
GEWEEST: vrijdag 1 september 2023

De meet & feel inleiding begint om 19:00 uur en duurt tot ongeveer 19:45 uur.

De voorstelling is helemaal uitverkocht. Ook alle voor Komt het Zien! gereserveerde tickets zijn inmiddels verkocht. Helaas!

Heb je vragen? Mail naar info@zummerbuhne.nl

Website van Zummerbuhne...

Vis je dit jaar achter het net? Bestel dan nú alvast jouw tickets voor de nieuwe Zummerbühne voorstelling volgend jaar! Meer info over de voorstelling van Zummerbühne in 2024

  

Document: - Bestandsgrootte: 4 kb
Een groep enthousiaste mensen met de armen in de lucht. Zij dragen allemaal een masker met het gezicht van Ripperda, gespeeld door Bert Visscher.
fotograaf: Reyer Boxem