Robin Hood

familieicoon audiodescriptie

Iedereen kent de legende van Robin Hood. Robin en zijn vrienden schieten pijlen sneller dan het licht en stelen harten voor je boe of bah kan zeggen. Geld verdwijnt uit de zakken van de rijken en belandt bij wie het het hardste nodig heeft. Als de avond valt trekken ze zich terug, de bossen in, waar de mensen wonen voor wie in de stad geen plek is. De vrijbuiters, vogelvrijverklaarden en verzetshelden. Daar leven ze hun eigen leven, vrij van regels en buiten de norm. Waarom zou je daar geen onderdeel van willen zijn?

646 jaar na de eerste verhalen over Robin Hood komt de volksheld in 2024 opnieuw tot leven in een nieuwe, avontuurlijke tekst van Ilse Warringa.

Een compleet orkest bestaande uit 45 musici zorgt voor een indrukwekkende muzikale ervaring. Maar dat niet alleen… er zijn ook de driftige lakeien van Koning Jan, de bomen in het donkere Sherwood Forest en de luidruchtige gasten in de herberg van Nottingham. Samen met een groep acteurs én de duizelingwekkende decors van Dieuweke van Reij wordt Robin Hood een theatrale belevenis waarbij je ogen en oren te kort komt!

cast

tekst: Ilse Warringa
concept & regie: Daniël van Klaveren
muziek concept: Joris Nassenstein
spel: Yamill Jones, Ayrton Kirchner, Whitney Sawyer, Korneel Evers, Catoo Post ea
vormgeving: Dieuweke van Reij

coproductie van Theater Sonnevanck & Phion orkest van Gelderland & Overijssel

Robin Hood in het groen gekleed met mutsje met een veer. Hij houdt een viool als een pijl en boog voor zich uit.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom
  • voor iedereen vanaf 6 jaar
Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Amsterdam - Koninklijk Theater Carré
zondag 7 april 2024 om 15:00 uur

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Reserveer dan de kaarten niet online, maar neem contact op met het theater via 020 5249453 (ma t/m vr 14:00 tot 16:00 uur.) Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de blindentolk. Er zijn plaatsen vooraan gereserveerd, maar je kunt ook samen met de kassamedewerker van het theater een andere plek of rang uitkiezen. De blindentolk is op alle rangen en plaatsen via de koptelefoon te horen.

Let op: aanmelden is nodig, dus boek geen reguliere tickets via de website, want dan is er geen koptelefoon gereserveerd en mis je de extra informatie over de audio-introductie en meet & feel inleiding.

Website van het theater

Beeld: Benning & Gladkova