Vis à Vis - SILO 8

familiecomedyopenluchticoon audiodescriptieintroductie hier beschikbaar

SILO 8 is een zinderend theater spektakel vol humor, verrassing en ontroering. In deze voorstelling neemt de kracht van de herinnering het op tegen de harteloze efficiëntie maatschappij.

We nemen een kijkje in het jaar 2060, waar niemand veilig is in het verzorgingstehuis van de toekomst ‘SILO 8’. Met de Memory-delete machine wist dr. Wolff de herinneringen van de ouderen. Haar motto luidt: “de afwezigheid van herinneringen, betekent een toename van levensgeluk en dus een rustige, oude dag.”

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. De bewoners van SILO 8 blijken veerkrachtiger dan gedacht en verzetten zich op inventieve wijze tegen de naderende onwetendheid.

“Met SILO 8 laat Theatergezelschap Vis à Vis het openluchttheater bol staan van het soort zinderende actie dat normaal alleen in films is te zien.” – de Volkskrant

Twee mannen in een vliegende witte roeiboot, hangend aan een grote witte stoffen kwal. In de verte brandende containers.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online en op de Webbox beschikbaar, naar de introductie
  • blindengeleidehonden zijn welkom, maar let op: er zijn langsrijdende quads die veel herrie maken en grote vuureffecten
  • SILO 8 is geschikt voor 8 jaar en ouder

Tijdens de voorstelling zit je op een overdekte tribune die bestaat uit bankjes zonder leuningen.

De voorstelling wordt gespeeld in de open lucht. Omdat je droog zit (op een overdekte tribune) speelt Vis à Vis bij weer en wind.

De locatie is lastig bereikbaar met openbaar vervoer. Lopen vanaf de bushalte is mogelijk, maar houd rekening met wegwerkzaamheden waardoor de navigatie mogelijk niet actueel is. Vis à Vis biedt voor Komt het Zien! bezoekers vervoer aan vanaf het station en de bushalte. Neem hiervoor telefonisch of per mail contact op met Vis à Vis.

waar en wanneer

Almere - Vis à Vis buitentheater
zondag 22 september 2024 om 15:00 uur

Reserveer je kaarten online, per mail of telefonisch bij Vis à Vis. 

Bestel je online op de website van het theater? Kies in het bestelproces voor tickets waar 'Koptelefoon' en 'Inleiding' bij staat.

Theaterkassa: 036 820 03 33 of mail naar kaartverkoop@visavis.nl . Vermeld er duidelijk bij dat je tickets met audiodescriptie door de blindentolk wilt boeken. 

Website van Vis à Vis

meer voorstellingen

Komt het Zien! is bij deze voorstellingen van Vis à Vis - Silo 8:

Een bejaarde vrouw zit met een kap boven haar hoofd. Ze heeft een lege blik in haar ogen.  Vier bejaarden in een rolstoel. Over hun mond hebben ze een groot grijs masker waaraan een meterslange slang zit.
Om hun nek een touwtje met een keukenrol eraan als slabbetje.  Een bewoonster van Silo 8 hangt aan een haak spartelend in de lucht. Achter haar 2 grote rechtopstaande borstels van een autowasstraat.

Introductie Silo 8 - Vis à Vis

Document: Introductie Silo 8 Vis a Vis - Bestandsgrootte: 132 kb
Tegen de nachthemel zweeft naast een opgestapelde zeecontainers een sprookjesachtig wit verlichte roeiboot. Erboven hangt een grote witte parasol met sliertjes witte stof, waardoor het op een kwal lijkt.
fotograaf: Marinus Vroom