A Tale of Two Cities - Theaterfestival Boulevard

toneeldansicoon audiodescriptie

Liefdevol uitbenen. Dat flikt theatermaker en choreograaf Ben Duke met mythes en klassieke romans, zoals Romeo en Julia van Shakespeare. Nu gaat Charles Dickens fors op het hakblok. Zijn A Tale of Two Cities verandert in een verrukkelijke mix van spel, dans en live camerawerk.

Ben Duke en zijn gezelschap Lost Dog gooien graag wat extra olie op het vuur. In hun A Tale of Two Cities maakt de jonge Lucie Manette een filmdocumentaire. Omdat ze geen eigen herinneringen aan de Franse Revolutie heeft – ze was nog een ukkepuk – organiseert ze een bijeenkomst met vier familieleden. Maar de wilde verhalen die Lucy te horen krijgt, doen pijn aan haar oren: haar ouders moesten halsoverkop uit Frankrijk vluchten en haar opa zat achttien jaar gevangen in de Bastille. Om over de verzwegen liefde nog maar te zwijgen. Of er toch een boekje over opendoen? Let’s do it, grijnst Ben Duke.

Een persoon houdt een camera gericht op twee mensen die zitten op een bankje voor een afgebroken muur.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • in de voorstelling wordt Engels gesproken, de audiodescriptie is in het Nederlands
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling - de inleiding start om 19:15 uur
  • uitgebreide audio introductie en informatie vooraf, link naar introductie...
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom

De voorstelling duurt ca 100 minuten.

Alles weten over de toegankelijkheid van Theaterfestival Boulevard? Klik hier...

waar en wanneer

Den Bosch - Verkadefabriek
GEWEEST: donderdag 11 augustus 2022

De meet & feel inleiding begint om 19:15 uur.

Entreeprijs € 22,50

Let op: aanmelden voor de meet & feel inleiding en de audiodescriptie is noodzakelijk. Mail naar toegankelijkheid@festivalboulevard.nl 

Gelijk online tickets kopen kan ook. Kies in het bestelproces voor de tickets 'met tolk'. 

Website van de voorstelling...


Extra aanbod op 11 augustus
Een compleet dagje uit? Er zijn meer voorstellingen toegankelijk voor blinden en slechtzienden op 11 augustus. Bij deze voorstellingen is geen blindentolk aanwezig, maar ze zijn wel toegankelijk om te bezoeken met een visuele beperking. Kijk voor het overzicht hier...

Een vrouw in een overal lijkt te willen weglopen, maar wordt aan beide kanten rond haar middel tegengehouden door twee mannen. Een man met muts lijkt bijna te vallen, maar kan zich nog net aan de rand van een bakstenen muur vasthouden.  Lucie richt een camera op twee mensen die zitten op een bankje voor een half afbrokkelende bakstenen muur. Het beeld wordt boven de muur op het dak geprojecteerd.

Een vrouw in een overal lijkt te willen weglopen, maar wordt aan beide kanten rond haar middel tegengehouden door twee mannen.