Vastenavend - Optocht

carnavalopenluchtoptochticoon audiodescriptie

Liefhebber van carnaval? Dan mag je dit niet missen! De allereerste carnavalsoptocht in Nederland ooit met live audiodescriptie. Een primeur!

Op 21 februari, de laatste dag van de vastenavend, wordt in Krabbegat (Bergen op Zoom) een van de grootste carnavalsoptochten van Nederland gehouden. Een karavaan van enkelingen, paren, kleine en grote groepen, muziek en enorme praalwagens (soms van wel tweeëntwintig meter lang en elf meter hoog) trekt door de straten van de Bergse binnenstad. Pronkstukken die allemaal zijn bedacht en in elkaar zijn gezet door bouwers en bouwclubs uit het Krabbegat, Halsteren en Lepelstraat.

Vrijdagochtend 3 februari staat een bezoek aan Halwana gepland, het onderkomen van Stichting Vastenavend. Hier krijg je een rondleiding, uitleg en een gevoelsbeleving van tal van vastenavend attributen. En je ontvangt het nieuwe veldteke!

En er is nog meer. Want ook bij 'Tusse de Schuifdeure' op 11 februari is een blindentolk. Meer info over 'Tusse de Schuifdeure'...

Grote kleurige vastenavend praalwagen in Bergen op Zoom

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • een apart (overdekt) vak langs de route
  • op 3 februari een rondleiding, uitleg en gevoelsbeleving van tal van vastenavend attributen

waar en wanneer

Bergen op Zoom / Krabbegat - binnenstad
dinsdag 21 februari 2023 om 13:00 uur

Er is een beperkt aantal plaatsen, daarom gaat toewijzing op volgorde van aanmelding.

Omdat het om een totale vastenavendbeleving gaat, heeft het de voorkeur om voor alle onderdelen aan te melden. Wil je alleen naar de grote Optocht, overleg dan met Stichting WéViGé.

Neem contact op met Stichting WéViGé voor meer informatie. Aanmelden kan tot 31 januari bij WéViGé per mail info@wevige.nl of telefonisch via 06 5369 9719.

Na aanmelding ontvang je van WéViGé een bevestiging waarin de exacte tijden staan vermeld.

fotocredits: Corné de Weert

de audiodescriptie wordt mogelijk gemaakt door Stichting WéViGé, het Meeussenfonds en Stichting Vastenavend