Wereldkerstcircus in Carré

familiecircusicoon audiodescriptie

Al jaren is het Wereldkerstcircus hét familie-uitje tijdens de kerstvakantie en met 66.000 bezoekers per jaar ook meteen het meest bezochte en succesvolste Kerstcircus van Nederland. Ook deze editie geniet je weer van wereldpremières, wereldrecords, wereldsensaties en wereldklasse!

Het Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré is meer dan een circus! Het is Nederlands Grootste Circusfestival met voornamelijk winnaars en bekroonde acts van de grootste circusfestivals ter wereld samen in één voorstelling waardoor het echt een Gouden Festival genoemd kan worden.

Sterclown Bello Nock, die door Time Magazine Amerika’s beste clown genoemd wordt, is deze editie weer present in de piste. Bello won in Monte Carlo de Gouden Clown, de Oscar van de circuswereld en ook op andere festivals werd hij met Goud bekroond. Behalve actieclown Bello, een waaghals en duivelskunstenaar die met zijn komische stunts het gevaar niet schuwt, maakt ook de poëtische clown Yann Rossi zijn opwachting. Met zijn betoverende kostuums en de 20 instrumenten die hij bespeelt laat hij de traditie van de muzikale clown herleven. Geniet van deze twee topclowns, die samen met prestaties en poëzie u verbazen, maar ook weg laten dromen.

Daarnaast presenteert het Wereldkerstcircus talrijke top-acts uit de hele wereld: onder andere een grote vliegende trapeze en een bekroond paardennummer met paardenfluisteraar Alex Giona dat een droom tot leven lijkt te brengen.

Niet voor niets wordt gezegd: Circus is nergens mooier dan in Carré!

Twee vrolijke clowns: Bello Nock met rechtopstaand haar en Yann poëtisch in een flonkerend blauw kostuum.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door 2 blindentolken
  • audio-introductie beschikbaar vanaf enkele dagen voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkom, maar graag wel aanmelden zodat je in overleg met de kassa de meest geschikte plek kunt boeken (tijdens het Wereldkerstcircus is de zaalopstelling deels anders dan anders in Carré)

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar marketing@komthetzien.nl

waar en wanneer

Amsterdam - Koninklijk Theater Carré
vrijdag 5 januari 2024 om 16:00 uur

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Reserveer dan de kaarten niet online, maar neem contact op met het theater via 020 5249453 (ma t/m vr 14:00 tot 16:00 uur.) Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de blindentolk. Samen met de kassamedewerker van het theater kun je jouw favoriete plek uitkiezen. De blindentolk is op alle rangen en plaatsen via de koptelefoon te horen.

Let op: aanmelden is nodig, dus boek geen reguliere tickets via de website, want dan is er geen koptelefoon gereserveerd en mis je de extra informatie over de audio-introductie en meet & feel inleiding.

Ook zijn er meerdere voorstellingen op vrijdag 5 januari 2024. De blindentolk is enkel bij de voorstelling van 16:00 aanwezig.

Website van het theater