Zomercarnaval straatparade

openluchtoptochticoon audiodescriptie

De Zomercarnaval straatparade is een enorm spektakel met een explosie van kleur, muziek, feest en creativiteit in een stoet van dansers, musicfloats, drumbands en de meest spectaculaire kostuums. Over een route van ruim 5 km wordt Rotterdam omgetoverd in een tropisch feest. Ruim 2.500 dansers en danseressen, 25 carnavalsgroepen, 25 muziekgroepen en Dj’s zetten de binnenstad van Rotterdam op z’n kop.

Er wordt veel aandacht besteed aan de schitterende kostuums en hoofdtooien. Door het gebruik van veel kleur en 'bling bling' zijn we helemaal in de Caraïbische sfeer van Zomercarnaval. Bovenop de praalwagen staan de King en Queen Zomercarnaval. Zij zullen als echte royals iedereen toewuiven en laten zien dat ze koninklijk waardig zijn.

Om 40 jaar Zomercarnaval te vieren wordt de parade dit jaar groter en levendiger dan ooit én is er voor het eerst live audiodescriptie door een blindentolk!

De koning en koningin van de carnaval, gekleed in zwemkleding en een grote hoofdtooi met verschillende kleuren blauw en veel glitters en veren.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • zitplaats in een vak voor het oude Postkantoor, Coolsingel 42 (ingang via Stadhuisstraat)
  • de organisatie van het Zomercarnaval waarschuwt voor drukte en een hoog geluidsniveau en raadt daarom het meenemen van honden af
Heb je vragen over toegankelijkheid of hulp nodig? Mail de organisatie van het Zomercarnaval via info@rotterdamunlimited.com

waar en wanneer

Rotterdam - Centrum
zaterdag 27 juli 2024 om 15:00 uur

Het meemaken van de parade is gratis. Aanmelden voor de audiodescriptie is wel noodzakelijk.

De blindentolk verzorgt audiodescriptie vanuit een speciaal ingericht vak, met zitplaatsen, bij het oude Postkantoor op Coolsingel 42 (ingang via Stadhuisstraat).

Je kunt terecht op deze plek vanaf 15:00 uur tot 21:00. De parade komt hier langs van ongeveer 16:00 tot ongeveer 19:00 uur.

Om je gratis plaats te reserveren, klik hier en meld je aan. Na aanmelding ontvang je een ticket met QR-code en een bevestigingsmail met meer informatie over tijden en bereikbaarheid.

Heb je vragen of bestel je liever op een andere manier? Mail de organisatie van het Zomercarnaval via info@rotterdamunlimited.com 

Website van het evenement

Een donkere danseres met een enorme waaier van blauwe veren op haar rug. Ze draagt een sexy pakje en hoofdtooi met veel glitters. Een donkere danseres met een zeer uitbundig roodgeel kostuum met veel veren en glitters. Een vrouw in een blauwe glitter outfit, met veren om haar heen en een kroon. Ze lacht vrolijk in de camera.

Een groep danseressen met veren hoofdtooien van wel een meter hoog in de Zomercarnaval parade.
fotograaf: Ramon Tawjoeram