Belle en het Beest, de musical

musicalfamilieicoon audiodescriptie

Ook in andere theaters met live audiodescriptie! Binnenkort maken we nog meer plaatsen bekend.

Een nieuw sprookje komt tot leven in het theater: Belle en het Beest, de musical! Echte schoonheid zit diep vanbinnen; zo vertelt het bijzondere verhaal van Belle en het Beest, de musical!

In één van de meest romantische volkssprookjes spelen Sita én Bettina afwisselend de rol van Belle: een slim, sprankelend meisje die verder leert kijken dan het woeste uiterlijk van het Beest. Natuurlijk komt ook in dit kleurrijke koninkrijk het altijd populaire, groene tovenaarsduo Titus & Fien tevoorschijn. Uiteraard zorgen zij weer voor een flinke dosis beestachtig goede humor voor jong én oud!

Zet het masker af, en toon je ware gezicht! Met de betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid, schitterende kostuums en hi-hilarische scènes is Belle en het Beest de mooiste, meeste magische voorstelling voor de hele familie!

Het verhaal
Het hele dorp is in rep en roer. Binnenkort wordt prins Dinand 21 jaar en gekroond tot koning. Hij mist alleen nog een koningin aan zijn zijde. De dorpsmeisjes zijn al druk bezig met hun grootse trouwplannen. Alleen Belle heeft een heel ander idee; het mooie, slimme meisje droomt van haar eigen grote avonturen buiten de dorpsmuren. Wat moet zij nu met een man? Intussen bereikt het grote nieuws ook het tovenaarshuisje van Titus en Fien. Maar, wacht eens even... als de prins koning wordt, zal Fien nooit de machtigste vrouw van het land kunnen zijn! Samen met Titus bedenkt ze een verschrikkelijke vloek: de prins verandert in een lelijk beest. Zal hij ooit nog de ware liefde vinden of blijft hij voor altijd een afzichtelijk monster?

Belle en het beest

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom

Het tijdstip van de inleiding wordt later bekend gemaakt.

Zowel het theater en de productie als Komt het Zien! werken uiteraard veilig en volgens corona protocollen. Dit betekent onder andere dat de 'meet & feel' inleiding mogelijk wordt aangepast en dat we adviseren een eigen koptelefoon of oortjes te gebruiken.

waar en wanneer

Veldhoven - Theater De Schalm
woensdag 5 januari 2022 om 13:30 uur

Omdat Theater De Schalm nog niet zeker weet hoeveel bezoekers het theater mag ontvangen in seizoen 21-22, kun je je nu alleen aanmelden voor voorstellingen. Zij verwachten eind augustus, begin september de aanmeldingen om te kunnen zetten naar reserveringen. Pas dan ontvang je per voorstelling een bevestiging met een betaallink. Je kunt de voorstelling uiteraard wel vast met potlood in je agenda zetten

Meld bij de aanmelding dat je gebruik maakt van de blindentolk. Alleen dan is een koptelefoon gegarandeerd en krijg je vooraf extra informatie over de inleiding.

Website van het theater...

Veilig naar Theater De Schalm...

meer voorstellingen

Komt het Zien! is ook bij deze voorstellingen:

Belle en het beest Belle en het beest Belle en het beest

Belle en het Beest
foto's: Wim Lanser