Belle en het Beest, de musical (4+)

Winnaar Musical Award publieksprijs familiemusical!

Een nieuw sprookje komt tot leven in het theater: Belle en het Beest, de musical! Echte schoonheid zit diep vanbinnen; zo vertelt het bijzondere verhaal van Belle en het Beest, de musical!

In één van de meest romantische volkssprookjes spelen Sita én Bettina afwisselend de rol van Belle: een slim, sprankelend meisje die verder leert kijken dan het woeste uiterlijk van het Beest. Natuurlijk komt ook in dit kleurrijke koninkrijk het altijd populaire, groene tovenaarsduo Titus & Fien tevoorschijn. Uiteraard zorgen zij weer voor een flinke dosis beestachtig goede humor voor jong én oud!

Zet het masker af, en toon je ware gezicht! Met de betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid, schitterende kostuums en hi-hilarische scènes is Belle en het Beest de mooiste, meeste magische voorstelling voor de hele familie!

Het verhaal
Het hele dorp is in rep en roer. Binnenkort wordt prins Dinand 21 jaar en gekroond tot koning. Hij mist alleen nog een koningin aan zijn zijde. De dorpsmeisjes zijn al druk bezig met hun grootse trouwplannen. Alleen Belle heeft een heel ander idee; het mooie, slimme meisje droomt van haar eigen grote avonturen buiten de dorpsmuren. Wat moet zij nu met een man? Intussen bereikt het grote nieuws ook het tovenaarshuisje van Titus en Fien. Maar, wacht eens even... als de prins koning wordt, zal Fien nooit de machtigste vrouw van het land kunnen zijn! Samen met Titus bedenkt ze een verschrikkelijke vloek: de prins verandert in een lelijk beest. Zal hij ooit nog de ware liefde vinden of blijft hij voor altijd een afzichtelijk monster?

Wil je de muziek al beluisteren? Zoek op Spotify naar de playlist "Belle en het Beest de Musical Cast"

Belle en het beest

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online beschikbaar
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom
  • voor iedereen vanaf 4 jaar

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag. Mail naar paulien@komthetzien.nl

waar en wanneer

Veldhoven - Theater De Schalm
GEWEEST: donderdag 26 mei 2022

De meet & feel inleiding start om 12:30 uur.

De voorstelling van Belle en het Beest in Veldhoven is uitverkocht. Er is een mogelijkheid om op de wachtlijst gezet te worden. Neem hiervoor contact op met het theater via 040 253 35 78 geopend maandag tot en met vrijdag van 11.00 - 15.00 uur of mail naar reserveringen@deschalm.com. De mailbox wordt dagelijks gelezen.

Website van het theater...

Titus en Fien gekleed als koks, staan achter een eettafel en salueren. Het Beest en een jonge vrouw met masker in een gele paleisjurk staan naast elkaar en kijken allebei in de verte. De bakker en twee dames met vlechten luisteren naar een man in een blauwgroen pak die op een kratje staat te zingen.

introductie Belle en het Beest

Document: introductie Belle en het Beest - Bestandsgrootte: 135 kb
Zittend aan een lange sjieke eettafel met kandelaars en tafelzilver in een paleis, heffen Belle en het Beest het glas naar elkaar
foto's: Wim Lanser