Casablanca - Scapino Ballet Rotterdam

dansicoon audiodescriptie

Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

De film Casablanca met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

In Casablanca smeedt Wubbe verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Op een draaiend podium creëert hij met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen.

Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met zijn weergaloze filmmuziek en jazznummers uit de jaren ‘40. Ook het bekende lied ‘as time goes by’ komt in verschillende arrangementen in de voorstelling terug.

Website van Scapino...

Zachtbruine foto van een vrouw met donker halflang haar die ons met grote ogen aankijkt. Ze draagt een hemdje en heeft haar hand voor haar borst. Schaduw van lamellen valt over haar heen.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door twee blindentolken
  • uitgebreide inleiding voor de voorstelling (indien mogelijk met meet & feel en de dansers)
  • audio-introductie beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom

Het tijdstip van de inleiding wordt later bekend gemaakt.

Het theater, Scapino en Komt het Zien! werken uiteraard veilig en volgens corona protocollen. Dit betekent onder andere dat de 'meet & feel' inleiding mogelijk wordt aangepast en dat we adviseren een eigen koptelefoon of oortjes te gebruiken.

waar en wanneer

Tilburg - Theaters Tilburg (Schouwburg)
woensdag 19 januari 2022 om 20:15 uur

In het online bestelproces van het theater is het mogelijk kaarten 'met Blindentolk' te reserveren.

Of bel met de ticketservice van Theaters Tilburg en vermeld dat je kaarten met blindentolk wilt bestellen. De kassa is dinsdag t/m zaterdag telefonisch bereikbaar tussen 12:00 en 16:00 uur op nummer 013 5432 220. In de vakantieperiode kan de bereikbaarheid anders zijn. Of mail naar ticketservice@theaterstilburg.nl 

Website van het theater...

Corona maatregelen van Theaters Tilburg...

meer voorstellingen

Komt het Zien! is ook bij deze voorstellingen: