Casablanca - Scapino Ballet Rotterdam

Een voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

De film Casablanca met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen geldt als een van de beste films ooit. Choreograaf Ed Wubbe gebruikt het verhaal van de Hollywoodklassieker uit 1942 als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld.

In Casablanca smeedt Wubbe verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Op een draaiend podium creëert hij met dans in verschillende stijlen, circuselementen en muziek een fantasievolle, theatrale wereld. Casablanca speelt zich af op een plek waar mensen, op de vlucht voor oorlog, wachten op een beter bestaan. Achter het romantische verhaal gaat een schemerwereld schuil waarin werkelijkheid en fantasie langs elkaar wrijven en waar grenzen tussen goed en kwaad vervagen.

Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film met zijn weergaloze filmmuziek en jazznummers uit de jaren ‘40. Ook het bekende lied ‘as time goes by’ komt in verschillende arrangementen in de voorstelling terug.

Beluister de Scapino podcast over Casablanca. Presentator Yannick Wagenaar vertelt alles over de choreograaf, het verhaal van de film, de muziek, het decor en de kostuums. Naar de podcast...

Website van Scapino...

Een groep dansers strekt vooroverbuigend de hand uit naar rechts, in koperbruin licht.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door twee blindentolken
  • uitgebreide inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie beschikbaar
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom

waar en wanneer

Haarlem - Stadsschouwburg
GEWEEST: zaterdag 27 november 2021

Neem voor tickets 'met blindentolk' telefonisch contact op met de kassa van het theater via 023 512 12 12. De kassa is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 10 tot 16 uur.

Er zijn voor Komt het Zien! plaatsen gereserveerd.

Let op: bestel geen reguliere tickets via de website van het theater! Want dan is er geen koptelefoon gegarandeerd en mis je de extra informatie over de introductie en inleiding.

Website van het theater...

Voor deze voorstelling is een coronatoegangsbewijs nodig. Meer info...

Rotterdam - Theater Rotterdam (Schouwburg)
GEWEEST: vrijdag 25 februari 2022

Bestellen kan op de website van het theater. Na het selecteren van de stoel kies je de prijsknop 'Komt het Zien'. Of bestel telefonisch en meld dat je Komt het Zien! tickets wilt boeken.
Als je liever met het theater overlegt over de best geschikte plaatsen (zij hebben de plaatsen dicht bij het podium uit de vrije verkoop gehaald zodat deze niet door regulier publiek kan worden geboekt via de website) kan je het beste even met de kassa bellen, van maandag t/m zaterdag van 14:00 tot 17:00 via 010 4044111.

Meer informatie vind je op de website van het theater...

Een geknielde danser ondersteunt een danseres, haar arm om zijn hoofd. In een roodbruin licht. Een paar danst innig en krachtig. Grijze kleding en wit licht. Een groep dansers beweegt dicht op elkaar staand simultaan in koperbruin licht.

introductie Casablanca

Document: introductie Casablanca - Bestandsgrootte: 131 kb
Een vrouw met rode lippenstift wordt omhelsd door een man. Ze staan in een klein spotlight.
fotograaf: Bas Czerwinski