Charlie and the Chocolate Factory (8+)

musicalfamilieicoon audiodescriptie

Roald Dahls populairste boek komt tot leven in een spectaculaire musical vol prachtige nummers, een oogstrelend decor en geestig herkenbare personages.

Het verhaal
De wereldberoemde Willy Wonka opent de poorten van zijn mysterieuze chocoladefabriek, maar slechts voor vijf gelukkigen die een gouden ticket weten te vinden. Het is de grootste wens van de jonge Charlie om de fabriek te mogen bezoeken, iets waar hij al jaren van droomt en alles voor over heeft. Maar het gezin van Charlie is arm en de kans op het vinden van een gouden ticket is heel klein. Een schril contrast met de vier kinderen uit de welgesteldere milieus, die zonder veel moeite een gouden ticket weten te bemachtigen. Maar Charlie heeft geluk en vindt het laatste ticket. Samen met de vier andere ticketwinnaars gaat hij op een onvergetelijke reis door de wondere wereld van Willy Wonka’s chocoladefabriek. Wat begon als een rondleiding blijkt echter een test van de eigenzinnige Willy Wonka te zijn, om een waardige opvolger als directeur van zijn fabriek te vinden.

Passend Lezen
Wil je voor de voorstelling alvast genieten van het verhaal? Of na de voorstelling het boek nogmaals lezen? Dat kan! Het boek 'Sjakie en de chocoladefabriek' is voor leden beschikbaar bij Passend Lezen! Klik hier om het boek te bestellen.

cast

Met Remko Vrijdag (Willy Wonka), Anne-Marie Jung (Mevrouw Gloop), Peter van Heeringen (Opa Joe), Kevin Klein (Meneer Beauregarde), Debbie Korper (Oma Josephine), Julia van der Vlught (Oma Georgina), Rein Hofman (Opa George), vijf kinderen e.v.a.

in de pers

'Een ware ode aan de verbeelding' - De Telegraaf

'snel, geestig & satirisch' - de Volkskrant

'Extreem vermakelijke show... een waar kunstwerk' - de Volkskrant

'Remko Vrijdag als Wonka... een schot in de roos' - AD

'Smaakvol en smakelijk... echt een musical om van te smullen' - NRC

 

Willy Wonka,  loopt vrolijk naar rechts. Hij steekt een kleurige lolly van wel een meter groot de lucht in. Achter hem een rij kinderen en ouders in kleurrijke kleding die naar hem kijken. Op de achtergrond muren van grote grijze stenen.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie beschikbaar, naar de audiointroductie...
  • blindengeleidehonden zijn welkom
  • voor iedereen vanaf 8 jaar

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag met het theater. Mail naar paulien@komthetzien.nl

waar en wanneer

Rotterdam - Oude Luxor Theater
GEWEEST: zondag 9 oktober 2022

Het theater is open vanaf 12 uur. De meet & feel inleiding start om 12:30 uur. Heb je tickets besteld en je aangemeld voor de audiodescriptie? Dan ontvang je deze week een mail van het theater met meer info.

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor Komt het Zien! zijn er plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen per mail besteld worden: kassa@luxortheater.nl Vermeld duidelijk dat je tickets wilt bestellen met blindentolk. De kassa van het Luxor Theater neemt dan contact met je op om de bestelling verder te regelen.

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies in het bestelproces voor de tickets waar 'plaats met blindentolk' bij staat.

Website van het theater...

Bestel niet telefonisch, want de kassa van het Luxor Theater werkt met een extern call center.

Een opa en een oma rechtop in bed. Oma, met een mal hoedje op, zit te breien. Opa, met warrig haar en baardje, slaapt, met zijn hoofd op de schouder van oma. De dekens zijn van oude aan elkaar genaaide lappen.  Een gezet jongetje in rood fanfare uniform, een hoge pet met veren op zijn hoofd en een sousafoon om zijn bovenlijf, steekt blij een gouden wikkel omhoog. Zijn moeder naast hem, met rode jurk aan, slaat van blijdschap haar handen tegen elkaar.

Bij de voorstelling in Groningen wordt de live audiodescriptie mede mogelijk gemaakt met steun van de Groningse Blindenstichting.