Dagboek van een Herdershond

musicalicoon audiodescriptie

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht presenteren in mei 2022 de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond in het MECC Maastricht. De legendarische televisieserie komt tot leven in een speciaal gebouwd pop-up theater. Een grootschalige musical waarin de ziel van de Zuiderling tot leven komt!

Het verhaal van Dagboek van een Herdershond gaat over de jonge kapelaan Erik Odekerke die in 1914 in de gemeente Geleen wordt geplaatst. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

"Al een paar jaar heb ik het idee om van Dagboek van een Herdershond een musical te maken," zegt Albert Verlinde. "Een geweldige televisieserie uit de jaren zeventig. En het is een verhaal waar veel mensen prachtige herinneringen aan hebben." Het idee kreeg meer vorm vanaf het moment dat Albert Servé Hermans ontmoette. De regisseur en artistiek directeur van Toneelgroep Maastricht bleek ook al enige tijd hetzelfde plan te hebben. "Dit verhaal moet groots gebracht worden anders komt het Rijke Roomse leven, het dorpsgevoel en de opkomst van de mijnen niet goed voor het voetlicht op het podium," zegt regisseur Servé Hermans. "In de gesprekken met Albert kwamen we al snel tot de conclusie dat Dagboek van een Herdershond alleen maar gebracht kan worden als grootschalige musical met veel muziek in het MECC in Maastricht. Als je beide dezelfde droom hebt, moet je het doen."

cast

Joes Brauers speelt Kapelaan Erik Odekerke en Suzan Seegers speelt huishoudster Katrien.

Tekst Dagboek van een herdershond, spektakelmusical, naast foto van de pastoor op een opoefiets

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie beschikbaar vanaf een week voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom

Het tijdstip van de inleiding wordt later bekend gemaakt.

Zowel het MECC en de productie als Komt het Zien! werken uiteraard veilig en volgens corona protocollen. Dit betekent onder andere dat de 'meet & feel' inleiding mogelijk wordt aangepast en dat we adviseren een eigen koptelefoon of oortjes te gebruiken.

waar en wanneer

Maastricht - MECC
zondag 22 mei 2022 om 16:00 uur

Tickets met audiodescriptie zijn binnenkort te bestellen. Kies in het bestelproces de tickets met blindentolk.

Let op: bestel nog geen reguliere tickets via de website van de voorstelling! Want dan is er geen koptelefoon gegarandeerd en mis je de extra informatie over de introductie en inleiding.

Website van de voorstelling...

Moet de voorstelling vanwege COVID onverhoopt worden geannuleerd? Dan kun je kosteloos omboeken of je krijgt het aankoopbedrag volledig terug.