Dagboek van een Herdershond

Beste Dagboek van een Herdershond liefhebbers! Er is zoveel animo voor de audiodescriptie dat we vol zitten op 22 mei. Plaatsen op de wachtlijst is niet meer mogelijk. Er komt helaas geen extra voorstelling met blindentolk.

Albert Verlinde Producties en Toneelgroep Maastricht presenteren de spektakelmusical Dagboek van een Herdershond in het MECC Maastricht. De legendarische televisieserie komt tot leven in een speciaal gebouwd pop-up theater. Een grootschalige musical waarin de ziel van de Zuiderling tot leven komt!

Het verhaal van Dagboek van een Herdershond gaat over de jonge kapelaan Erik Odekerke die in 1914 in de gemeente Geleen wordt geplaatst. Een klein landbouwdorp in Limburg dat geregeerd wordt door de notaris, de herenboer en de pastoor. Door de opkomst van steenkolenmijnen komt het rijke Roomse leven steeds meer onder druk te staan. De onhandige, naïeve Erik probeert zich staande te houden in het katholieke dorp. Maar ondanks zijn goede bedoelingen jaagt hij veel mensen tegen zich in het harnas.

Dagboek van een Herdershond was van 1978 – 1980 als televisieserie te zien op de KRO met de Vlaamse acteur Jo de Meyere als de jonge kapelaan Erik Odekerke.

cast

Joes Brauers - Kapelaan Erik Odekerke

Angela Schijf - Engelbewaarder

Nandi van Beurden - Miete van der Schoor, dochter van de bierbrouwer

William Spaaij - Kapelaan Paulus Lumens

Suzan Seegers - huishoudster Katrien

Anne-Mieke Ruyten - mevrouw Bongaerts

en vele anderen!

Maar liefst 16 Limburgse harmonieën en fanfares maken hun opwachting. De muziekverenigingen wisselen elkaar af gedurende de speelperiode.

Maak kennis met de stemmen en luister naar een leuke persoonlijke boodschap van de hoofdrolspelers. Naar de stemmen...

in de pers

"Dagboek van een Herdershond maakt de verwachtingen meer dan waar.” - Telegraaf

“De makers slagen erin ook publiek dat te jong is om de tv-serie gezien te hebben en dat geen grote interesse heeft voor de roomse geschiedenis van Limburg, ruim twee uur te boeien." - Algemeen Dagblad

"Herdershond’ vertelt een heel belangrijk stuk Nederlandse geschiedenis" - Trouw

Dagboek van een Herdershond

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie via deze link...
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom
  • vanaf 12 jaar

De inleiding start om 14:30 uur. Wil je de inleiding bijwonen, dan verzoeken we je uiterlijk om 14:15 uur aanwezig te zijn.

waar en wanneer

Maastricht - MECC
zondag 22 mei 2022 om 16:00 uur

Beste Dagboek van een Herdershond liefhebbers! Er is zoveel animo voor de audiodescriptie dat we vol zitten op 22 mei. Plaatsen op de wachtlijst is niet meer mogelijk. Er komt helaas geen extra voorstelling met blindentolk.

Dagboek van een Herdershond Dagboek van een Herdershond Dagboek van een Herdershond

De hoofdrolspelers hebben een leuke persoonlijke boodschap opgenomen, zodat je nu al kunt kennismaken met hun stemmen. Ga naar de stemmen...

introductie Dagboek van een Herdershond

Document: introductie Dagboek van een Herdershond - Bestandsgrootte: 133 kb
Dagboek van een Herdershond