Deurdonderen in het Steengroeve Theater

muziektheateropenluchticoon audiodescriptie

Een bijzondere voorstelling op een heel bijzondere locatie: DEURDONDEREN – ’n onwies Normaal spektakel.

Wil jij deze zomer afdalen naar het mooiste én ruigste openluchttheater van Nederland? Olderwets høken en daldeejen op de muziek van Normaal? En genieten van veel spektakel? Dan is Deurdonderen in het Steengroeve Theater in Winterswijk jouw voorstelling!

Het Steengroeve Theater brengt met Deurdonderen een ode aan de Achterhoek, maar bovenal aan de band Normaal, die vijftig jaar geleden, in 1974, werd opgericht. De voorstelling gaat niet over het ontstaan en de lotgevallen van de band, maar plaatst de muziek van Normaal in de hoofdrol.

Theater en muziek wisselen elkaar af. Alle Normaal hits komen voorbij, maar ook de minder bekende nummers

de makers

artistieke leiding, regie & script: Marc Forno, Bavo Galama & Peter Groot Kormelink
muzikaal leider: Gerben Kruisselbrink

met een live band, orkest, koor, dansers en vele spelers en figuranten

het verhaal

In het fictieve theaterspektakel Deurdonderen krijgt beeldhouwer Ariaan-Erik Schelphuis (gespeeld door Dennis Willekens) de opdracht om een kunstwerk te maken ter ere van het vijftigjarig bestaan van Normaal. Anhangersdochter Aleid (gespeeld door Sandra Stockentree) is naar voren geschoven om de Haagse kunstenaar inzicht te geven in de historie en nalatenschap van de band. Schelphuis weet maar weinig van Normaal en de streek. Dit tot grote frustratie van Aleid. Lukt het haar om een goed beeld te scheppen van haar oh zo geliefde Achterhoek en bovenal van de kracht van boerenrock!?

Twee blote voeten stampend in de modder, daaroverheen beeldtekst: Deurdonderen, een onwies normaal spektakel.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door een blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • blindengeleidehonden zijn welkom

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, dan helpt het team van het Steengroeve Theater jou graag. Neem hiervoor telefonisch of per mail contact op met de kassa van Theater de Storm in Winterswijk (dit theater verzorgt de kaartverkoop).

De voorstelling speelt in de openlucht in de steengroeve.

Tijdens de voorstelling zit je op een tribune met kuipstoeltjes met rugleuning.

In de groeve kan het zelfs bij mooi weer, 's avonds flink afkoelen. Daarbij is de groeve ruw terrein. De organisatie raadt aan om stevige schoenen aan te trekken die vuil mogen worden en om een trui of jas mee te nemen tegen de kou.

Ook als het weer minder goed is gaat de voorstelling gewoon door, tenzij de weersomstandigheden echt onverantwoord zijn.

waar en wanneer

Winterswijk - Steengroeve Theater
vrijdag 9 augustus 2024 om 20:30 uur

Let op: de kaartverkoop gaat via de kassa van Theater de Storm. Deze kassa is van 15 juli tot 28 juli én van 19 augustus tot 1 september telefonisch niet bereikbaar. Mail de kassa op info@theaterdestorm.nl 

Reserveer je kaarten telefonisch of per mail bij het theater.

De ticketverkoop voor Deurdonderen gaat oerend hard! Voor 9 augustus zijn geen reguliere tickets meer. Maar speciaal voor audiodescriptie gebruikers en hun meekomers is er nog plaats. Bel of mail met de kassa van Theater De Storm voor deze voor Komt het Zien! gereserveerde tickets. Wacht niet te lang, want het zijn echt de allerlaatste plaatsen voor 9 augustus en op = op.

Vermeld er duidelijk bij dat je tickets met audiodescriptie door de blindentolk wilt boeken.

Theaterkassa: 0543 519 285 of info@theaterdestorm.nl 

De audiodescriptie wordt mogelijk gemaakt door werkgroep Phoenix van de Winterswijkse Uitdaging.