Erik of het klein insectenboek | HNTjong (8+)

familieicoon audiodescriptie

Een beestachtig leuke familievoorstelling!

'Erik of het klein insectenboek' is een eigentijdse versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek. HNTjong maakt er samen met de dansers van IRC een spetterende familievoorstelling van vol dans en muziek, waarbij je ogen en oren tekort komt. Heb je een visuele beperking? Er is een blindentolk aanwezig, dus je kunt alles meebeleven!

Erik Pinksterblom is een fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders. Op een avond belandt hij in een parallel universum waarin de insecten verdacht veel op mensen lijken. Gekrompen tot het formaat van een vlieg beleeft Erik bizarre avonturen.

Erik ontmoet wespen, danst met de hiphophommel en slaapt in een slakken-Airbnb. Gaandeweg ontdekt Erik steeds meer dat de insecten grote moeite hebben met overleven. Overal ligt afval en mensen spuiten pesticiden. Kan Erik zichzelf en de insecten uit deze grote problemen redden?

Bij de voorstellingen in Utrecht en Den Haag zijn de foyers omgebouwd tot een eigen insectenboek met enorme interactieve installaties van insecten. Maak kennis met de bij/wesp, de mier, de vlinder, de spin, de kakkerlak en de doodgraver. Met wie heb je de meeste overeenkomsten? Waarom zijn we bang voor sommige insecten of zijn we geneigd om ze dood te slaan? En waarom vinden we andere insecten juist mooi en fascinerend?

Passend Lezen
Wil je voor de voorstelling alvast genieten van het verhaal? Of na de voorstelling het boek nogmaals lezen? Dat kan! Het boek 'Erik of het klein insectenboek' is voor leden beschikbaar bij Passend Lezen! Klik hier om het boek te bestellen.

cast en makers

Een voorstelling van HNTjong.

spel: Hein van der Heijden, Billy de Walle, Esther Scheldwacht, André Dongelmans, Emma Vermeulen & Soumaya Ahouaoui
dansers van IRC – Illusionary Rockaz Company: Liam McCall, Deion Holwijn, Marchano Sarijoen

tekst: Jibbe Willems
regie: Noël Fischer
choreografie: Shailesh Bahoran
toneelbeeld: Thomas Rupert en Roos Veenkamp
kostuums: Sacha Zwiers
video en animatie: Catharina Scholten
muziek: William Bakker

in de pers

"Erik of het klein insectenboek is door zijn fenomenale vormgeving een genot om naar te kijken." - De Volkskrant

"In hun weldadige, fantasierijke kostuums – die vooral benadrukken hoeveel schoonheid, details en eigenheid er in al die kleine beestjes zitten – maken zij Erik of het klein insectenboek tot een hartverwarmende en humorvolle theatervoorstelling." - Theaterkrant

Een groep van verschillende insecten trekken aan de armen van Erik. Hij draagt een Spidermanpak.

toegankelijkheid

  • live audiodescriptie door blindentolk
  • meet & feel inleiding voor de voorstelling
  • audio-introductie online beschikbaar
  • blindengeleidehonden zijn van harte welkom
  • voor iedereen vanaf 8 jaar

Als je tijdens jouw bezoek assistentie nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je alleen komt, dan regelen we dat graag. Mail naar paulien@komthetzien.nl

waar en wanneer

Arnhem - Stadstheater
GEWEEST: zaterdag 28 januari 2023

De meet & feel inleiding begint om 17:45 uur en duurt tot ongeveer 18:45 uur. Het theater is open vanaf 17:15 uur.

Wil je gebruik maken van live audiodescriptie? Voor komt het Zien! zijn er plaatsen vooraan gereserveerd. Deze kunnen telefonisch worden geboekt via 026 - 443 73 43. Vermeld erbij dat je gebruik wilt maken van de audiodescriptie door de blindentolk. 

Zit je liever ergens anders, geen probleem. Reserveer je kaarten online op de website van het theater. Kies eerst de kaartsoort van je keuze. Kies vervolgens in stap 2 voor het product 'Meet & Feel inleiding'. 

Website van het theater...

 

  

De live audiodescriptie wordt in Den Haag mogelijk gemaakt door HNTonbeperkt.